Urläcker mexikansk majssallad, Salladen passar perfekt att serveras vid de flesta rätter eller som snacks med tortillachips. Egentligen har man en ost som heter “cotija” i salladen men salladsost eller fetaost funkar alldeles utmärkt det med.
4 portioner
600 g djupfryst majs
2 st salladslök
ar
2 st färska jalapeno eller en halv grön paprika
1 liten knippe färsk koriander
1 lime
0,5 dl majonnäs
Ca 1 tsk cayenne- eller paprikapulver
Salt och peppar
Olja till stekning
Garnering:
15o g sallads eller fetost
Chili
Koriander
Gör såhär:
Hetta upp lite olja i en stekpanna och häll i den frysta majsen (du behöver inte tina upp den först). Stek den under omrörning tills den tinas upp och får lite stekyta. Lägg majsen i en bunke. Finhacka jalapeno/paprika, salladslök och koriander. Lägg i samma bunke som majsen. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Blanda majonnäs och limejuice i en skål och häll sedan över majsen.
Blanda allting.
Smula i salladosten och toppa salladen. Garnera med chili och koriander. Servera salladen direkt eller vid senare tillfälle. Salladen blir desto godare om den får gotta till sig i kylen en stund.