Elotes (mexikanska majskolvar) är ett typiskt “street food” i Mexiko. De grillas över öppen eld och kryddas med massa gott. Man har bland annat på en ost som heter “Cotija”. Jag har ingen aning om den finns att hitta i Sverige så jag har försvenskat mitt recept för att underlätta. Riktigt goda att servera som tillbehör till maten eller som ett gott “snacks”.
4 st majskolvar
25 g smält smör
1 bunte finhackad koriander
1 bunte finhackad salladslök
1-2 tsk cayenne peppar (kan bytas ut mot paprikapulver)
Salt & peppar
1,5 dl riven ost av valfri sort (du kan även ta vanlig ost, fetost eller parmesan)
1 lime
Garnering:
Gräddfil
Gör såhär:
Grilla majskolvarna på grillen eller koka dem i vatten i ca 8-10 min (koka dem inte mer än 10 min för då blir de träiga). Lägg upp på ett fat, ringla över den smälta smöret, pressa över lime, krydda med alla kryddor och strö slutligen på korainder och salladslök. Servera med gräddfil bredvid.