Morotsbiffar

Vi älskar grönsaksbiffar här hemma. HÄR! hittar du recept på några av våra favoriter. Det är så gott att servera grönsaksbiffar med sallad, couscous eller som vi gjorde här med friterade potatisklyftor, waldorfsallad och ajvar. MUMS!

Recept på waldorfsallad hittar du HÄR! och friterade potatisklyftor HÄR!

6 portioner
1 kg morötter
1 lök
2 st ägg
1 dl ströbröd
Ca 1 dl mjöl
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk gurkmeja
Salt & peppar
Olja till stekning
TIPS! Du kan tillsätta finhackade persilja eller någon annan god ört som du gillar i morotsbiffarna.

Gör såhär:
Hacka löken i tärningar och stek i olja den tills de får färg. Ställ åt sidan och låt svalna. Riv morötterna på fina sidan av rivjärnet. Lägg alla ingredienser till biffarna i en bunke och blanda. Tillsätt mjölet i omgångar och ha i så mycket mjöl som behövs för att kunna forma biffar som håller ihop.

Hetta upp olja, forma biffar och stek dem ca 4 min på varje sida. Låt rinna av på papper. Servera med önskat tillbehör. Vi åt dem med waldorfsallad och friterade potatisklyftor. Morotsbiffarna är lika goda att avnjutas kalla som varma.

Join the Conversation

  1. Morotsbiffarna var superenkla att laga och så goda!

  2. Matilda says:

    Någon som testat tillaga biffarna i ugn? Funkar det bra?

  3. Jan-Erik says:

    Morotsbiffarna blev jättegoda. Men så svårt att veta hur mycket mjöl att tillsätta. Till sist satte jag säkert mer än dubbelt än receptet. Och smeten var ändå väldigt väldigt blöt. Men det gick bra ändå att steka om värmen inte var alltför hög. Men hur vet en vad som är bästa konsistens inför stekningen?

  4. Kan man göra dessa utan löken? Gillar inte lök men antar att löken kan hjälpa till att hålla ihop dem? Kan man använda pulver för smaken bara?

  5. Sofia says:

    Dom blev supergoda. Använde röd lök i.
    Saltade även ur morötterna så dem inte blir så blöta. Funkade bra och dem höll ihop fint vid stekning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close