Ljuvlig turkisk kikärtsgryta som du enkelt lagar i ugnen. Bara att banda ihop allting och låt grytan sköta sig själv. Servera med bröd, ris eller bulgur och njut!
4 port
3 frp kokta kikärtor (á 400 g)
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
3 st tomater
3 st vitlöksklyftor
1 färsk chili (valfritt)
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk isot (rökt chilipulver, kan ersättas med chipotlepasta)
1 tsk pulbiber eller chiliflakes
Salt
Olivolja
Persilja till garnering
Serveringsförslag:
Bröd, ris eller bulgur
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Sila av och skölj kikärtorna. Hacka paprika och lök i strimlor. Hacka vitlök och chili fint, hacka tomat i tärningar. Lägg alla ingredienser i en ugnsform och blanda allting noga. Täck formen med ett lock eller bakplåtspapper som du fuktar med vatten. Du fuktar bakplåtspappret för att grytan inte ska bli torr. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 min. Toppa med persilja och servera med önskat tillbehör.