Är man sugen på en festlig fika som inte tar allt för lång tid att göra är dessa det absolut bästa valet. Nutella, oreokex, grädde, hasselnötter, mörk choklad… omg.. behöver jag säga mer? Nutellakrämen blir som ljuvlig mousse… mmm!
4-6 portioner Cheesecake (beroende på hur stora portioner du vill göra)
Nutellakrämen:
1 dl vispgrädde
2 msk florsocker
200 g philadelphiaost
1 dl Nutella
Oreobotten:
9 st oreokex
25 g smält smör
Topping:
2 dl vispad grädde
4 st hackade oreokex
1 näve grovhackade hasselnötter
50 g riven mörk choklad
Gör såhär:
Börja med att göra nutellakrämen. Vispa grädden med florsockret tills det blir fluffigt. Ställ i kylen. Vispa philadelphiaosten med en elvisp några sekunder tills den blir lite krämig. Blanda i nutellan och vispa i en minut, tills det blir en fluffig smet. Vänd i grädden tills det blandas väl och ställ sedan i kylen i ca 15 min. Krossa oreokexen, gärna i en matberedare, blanda sedan med det smälta smöret. Fördela kexsmulorna jämnt i 4 stora glas eller 6 små glas. Spritsa krämen över smulorna. Låt sedan stelna i kylen minst 1 timme. Garnera med toppingen innan servering. MMMMMM!
OMG❤️❤️Ser fantastisk gooooooot ut!Tack bästa Zeina ❤️för receptet!❤️
Tack snälla underbara Slavica. Blir lika glad varje gång jag läser något fint från dig. Kram 🙂
Tack för ett fantastiskt god efterrätt
Underbart 😀 Tack snälla /Kram
Hej! Kan den stå klar i kylen 24 h utan risk att oreokexen mjuknar?