Fluffiga amerikanska pannkakor med fetaost och örter. Passar perfekt att servera som mellanmål med sallad och en god dippsås, som tillbehör vid maten eller att packa ner i matsäcken.
RECEPT PÅ DIPPSÅSEN HITTAR DU HÄR!
Ca 18 st pannkakor, 4 portioner
2,5 dl mjölk
2 st ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
150 g fetaost
Ca 1 dl finhackade örter av valfri sort (jag blandade gräslök och persilja)
4 msk smält smör
Smör till stekning
Gör såhär:
Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa smeten klumpfri med en handvisp. Tillsätt äggen och 4 msk smält smör, vispa lite till. Tärna fetaosten i fina tärningar och finhacka örterna. Vänd ner ost och örter i smeten och blanda. Hetta upp en stekpanna, pensla med lite smör, klicka ut lite smet och grädda pannkakorna ca 1-2 min på varje sida. Servera dina pannkakor med önskat tillbehör.
Åh det här ser så gott ut! Tack!
Hej,
Helt omöjligt att vispa ihop 5 dl mjöl,bakpulver och salt med 2.5 dl mjölk?!
Hur tänkte du där ;-)?
Hej,
Helt omöjligt att vispa ihop 5 dl mjöl,bakpulver och salt med 2.5 dl mjölk?!
Hur tänkte du där ;-)?
Klumpfri?! Nä