Pannkakor med fetaost

Fluffiga amerikanska pannkakor med fetaost och örter. Passar perfekt att servera som mellanmål med sallad och en god dippsås, som tillbehör vid maten eller att packa ner i matsäcken.


RECEPT PÅ DIPPSÅSEN HITTAR DU HÄR!

Ca 18 st pannkakor, 4 portioner
2,5 dl mjölk
2 st ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
150 g fetaost
Ca 1 dl finhackade örter av valfri sort (jag blandade gräslök och persilja)
4 msk smält smör
Smör till stekning

Gör såhär:
Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa smeten klumpfri med en handvisp. Tillsätt äggen och 4 msk smält smör, vispa lite till. Tärna fetaosten i fina tärningar och finhacka örterna. Vänd ner ost och örter i smeten och blanda. Hetta upp en stekpanna, pensla med lite smör, klicka ut lite smet och grädda pannkakorna ca 1-2 min på varje sida. Servera dina pannkakor med önskat tillbehör.

Join the Conversation

  1. Åh det här ser så gott ut! Tack!

  2. SUSANN KINNONEN says:

    Hej,
    Helt omöjligt att vispa ihop 5 dl mjöl,bakpulver och salt med 2.5 dl mjölk?!
    Hur tänkte du där ;-)?

  3. SUSANN KINNONEN says:

    Hej,
    Helt omöjligt att vispa ihop 5 dl mjöl,bakpulver och salt med 2.5 dl mjölk?!
    Hur tänkte du där ;-)?

  4. SUSANN KINNONEN says:

    Klumpfri?! Nä

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close