Lättlagad pastasås med broccoli, parmesan och vitlök. Perfekt v vardagsmat som enkelt tillagas på ett kick med få råvaror!
4 portioner
300 g valfri pasta sort (jag tog orecchiette)
500 g färsk eller fryst broccoli (jag tog färsk)
2-3 st finhackade vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 dl riven parmesan
Salt & peppar
Smör eller olja till stekning
Gör såhär:
Koka pastan al dente i saltat vatten . Precis innan du silar av pastan tar du tillvara på ca 3/4 dl av pastavattnet. Skär broccolin i buketter, koka den (koka inte sönder broccolin, den ska mjukna men fortfarande kännas lite krispig).
Hetta upp smör eller olja i en stekpanna. Stek vitlöken glansig. Vänd i grädden och låt såsen puttra utan lock i ca 10 min. Vänd i broccolin och låt puttra i 3-4 min till. Vänd slutligen i pasta, riven parmesan, pastavatten, salt och peppar. Blanda och servera! Toppa gärna parmesan och svartpeppar vid servering.