Buffé/ Grönsaker/ Sallader

Brysselkål med vitlök och parmesan

Brysselkål är ett gott tillbehör till maten. Med parmesanost, vitlök, sirap och olivolja blir dom extra goda.

Brysselkål

4 portioner
500 g brysselkål
1 vitlöksklyfta
2-3 msk ljus sirap
0,5 dl olivolja
0,5 dl riven parmesan
1 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Ta bort de de yttersta bladen på kålen, skär bort skaften och dela sedan i mitten. Lägg i en skål och blanda med alla ingredienser. Lägg i en ugnsform och baka mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut och servera som tillbehör till maten.

Tvättade, ansade och delade i mitten.

Tvättade och delade i mitten.

Blanda med alla ingredienser. Gott!

Blanda med alla ingredienser. Gott!

Lägg i en form och baka mitt i ugnen.

Lägg i en form och baka mitt i ugnen.

Mmmmm....

Mmmmm….

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply