Brysselkål är ett gott tillbehör till maten. Med parmesanost, vitlök, sirap och olivolja blir dom extra goda.
4 portioner
500 g brysselkål
1 vitlöksklyfta
2-3 msk ljus sirap
0,5 dl olivolja
0,5 dl riven parmesan
1 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Ta bort de de yttersta bladen på kålen, skär bort skaften och dela sedan i mitten. Lägg i en skål och blanda med alla ingredienser. Lägg i en ugnsform och baka mitt i ugnen i ca 15-20 min. Ta ut och servera som tillbehör till maten.
Testade brysselkål med parmesan och vitlök idag. Helt galet gott! Det här kommer vi göra om – ofta
Jag håller med! Brysselkålen når en delikatessnivå.
Hej. Kan jag utesluta ljus sirap?
Använd honung istället!
Jag hade inte ljus sirap hemma så jag kokade lite sirap på socker och vatten plus lite citronsaft. Samma som man har till baklava. Det funkade helt ok. Jag tror att granatäppelsirap skulle funka till smakerna.
Just det receptet jag behövde för brysselkål med parmesan och vitlök. Underbart gott!