Brysselkål med vitlök och parmesan

Brysselkål är ett gott tillbehör till maten. Med parmesanost, vitlök, sirap och olivolja blir dom extra goda.

Brysselkål

4 portioner
500 g brysselkål
1 vitlöksklyfta
2-3 msk ljus sirap
0,5 dl olivolja
0,5 dl riven parmesan
1 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Ta bort de de yttersta bladen på kålen, skär bort skaften och dela sedan i mitten. Lägg i en skål och blanda med alla ingredienser. Lägg i en ugnsform och baka mitt i ugnen i ca 15-20 min. Ta ut och servera som tillbehör till maten.

Tvättade, ansade och delade i mitten.
Tvättade och delade i mitten.
Blanda med alla ingredienser. Gott!
Blanda med alla ingredienser. Gott!
Lägg i en form och baka mitt i ugnen.
Lägg i en form och baka mitt i ugnen.

Join the Conversation

 1. Lotta says:

  Testade brysselkål med parmesan och vitlök idag. Helt galet gott! Det här kommer vi göra om – ofta

  1. MixyT says:

   Jag håller med! Brysselkålen når en delikatessnivå.

 2. Anonym says:

  Hej. Kan jag utesluta ljus sirap?

  1. Anonym says:

   Använd honung istället!

  2. Jag hade inte ljus sirap hemma så jag kokade lite sirap på socker och vatten plus lite citronsaft. Samma som man har till baklava. Det funkade helt ok. Jag tror att granatäppelsirap skulle funka till smakerna.

 3. Just det receptet jag behövde för brysselkål med parmesan och vitlök. Underbart gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close