Bolo de cenoura-Brasiliansk morotskaka

Saftig morotskaka på brasilianskt vis toppad med chokladglasyr. Ljuvlig och enkel att baka!

12 bitar
400 g morötter
4 st ägg
3 dl socker
5 dl vetemjöl
125 g smält smör
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Smör och mjöl till sockerkaksformen
Topping:
150 g mörk choklad
50 g smör
1 tsk honung

Recept på morotskaka med färskost hittar du HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Smörj en sockerkaksform ordentligt med smör, mjöla sedan formen. Skala och riv morötterna fint. Lägg morötter, smält smör, socker och ägg i en mixer. Kör några varv tills du får en slät smet.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Häll smeten i en bunke, sikta ner mjölet i smeten. Vispa smeten slät med en handvisp. Häll smeten i sockerkaksformen. Grädda mitt i ugnen tills kakan är helt genomgräddad, ca 45 min. Ta ut kakan från ugnen, låt kakan svalna lite i formen innan du vänder det på ett fat. Låt sedan kakan kallna helt.

Lägg grovhackad choklad, smör och honung i en kastrull. Smält under omrörning på medelhög värme. Låt chokladsåsen svalna lite, ringla sedan på kakan.

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close