Buffé till barnkalas

Jag tittade igenom min gamla mobiltelefon och bland mina tusentals matbilder hittade jag bilder från min sons 4-års kalas. Jag blev alldeles lycklig av att se dem för att det var verkligen en lyckad dag. Jag la ner väldigt mycket tid på att planera kalaset och det blev en fullspäckad dag för alla barn och deras föräldrar. Vi hade roliga aktiviteter som dans, lek, fiskdamm och mycket fokus på barnen. Det som dock gjorde mest succé var ändå maten. Jag dukade upp en färgglad buffé med mycket gott att välja på. Det gick hem hos alla och alla var mätta och belåtna. Bilderna nedan är tyvärr inte så tydliga, jag ägde inte en riktig kamera då och jag fotograferade alla mina mata bilder med en sliten mobiltelefon. Aldrig, inte ens i min vildaste fantasi trodde jag då att jag i framtiden skulle bli en stor matbloggare. Jag är trots allt väldigt glad att jag har kvar bilderna. Hoppas att de kan inspirera dig om du vill bjuda en riktig rolig och god buffé. 

barnkalasbarnkalas

Buffén bestod av (klicka på den röda texten för att komma till receptet)
Saftig kycklingfilé
Focaccia
Tzatsiki
Kisir- Turkisk bulgursallad
Kall pasta och rhode islandsås
Hummus
Bönsallad
Grillade grönsaker
Grönskfat dekorerade som ansikten
Fetaostsallad (fetoast, oliver, salladskrydda och olivolja)
Oliver
Pickels
Salami
Honungsmelon
Smör

Gör såhär:
Eftersom all mat på buffén var kall kunde jag förbereda i stort sett allting dagen innan. Nästa dag dekorerade jag och la upp alla mat på serveringsfat. Jag bakade brödet samma dag som kalaset. Buffén stod uppdukad när alla gäster anlände, efter lite mingel var alla väldigt glada över att äntligen få hugga i. Till och med den mest kräsna gästen på kalaset fyllde tallriken med grönsaker. Barnen älskade grönsaksfaten med glada ansikten. Jag bjöd även å en färgglad tårta, bilder och recept på den kommer upp på bloggen senare idag.
kalas-9

kalas-26

kalas-19
kalas-17barnkalasbarnkalas
kalas-21
kalas-16barnkalas

Join the Conversation

 1. Maria says:

  Hej var är de två stora faten i från ? Den ena med sallad o den andra med färgade pastan

  1. Zeina Author says:

   Hej 🙂 Dom köpte jag på lagerhaus förra året

 2. Johanna says:

  Tack för inspirationen! Ska själv ha 3 årskalas för min dotter med många gäster så din buffe är ju perfekt för det. Jättekul blogg!

 3. Tack för bra ideer! Vilken tur att du blev matbloggare med sådan matlagning! ( O bilderna är ju jättetydliga, så din mobil var nog ganska bra i alla fall.)Hit ska jag komma tillbaka! Elf shukr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close