Asien/ Pasta & Nudlar/ Veganskt/ Vegetariskt

Nudlar på 30 min

Nudlar är perfekt snabbmat som man enkelt kan slänga ihop. Detta recept är en förenklad version på nudlar och som jag ofta lagar under stressiga dagar när jag vill få upp en god middag på bordet. De flesta färska grönsaker passar alldeles utmärkt att ha i. Eller slänga i en påse wookgrönsaker. Då blir maten klar på nolltid! Om du inte har nudlar hemma kan du istället ha i spaghetti. Du hittar fler recept på smarriga nudlar HÄR!

6 portioner
500 g nudlar (läs tips)
500 g wokgrönsaker
1 msk röd curry eller vanlig gul curry
2 vitlöksklyftor- finhackade
1 bit ingefära- finhackad
0,5 dl söt soja (ketjap manis funkar jättebra)
0,5 dl soja (jag använder Kikkoman)
Salt & peppar
4 msk matolja
TIPS! Du kan byta ut nudlarna mot spaghetti.

Gör såhär:
Koka upp vatten och stäng sedan av värmen. Lägg nudlarna i det heta vattnet och låt mjukna några minuter. Seperara nudlarna från varandra med en tång. Nudlarna ska fortfarande ha lite tuggmotstånd, ligger de i blöt för länge klibbas de ihop under tillagning. Sila av och skölj snabbt av med kallt vatten. Låt rinna av.

Hetta upp olja i en stor wookpanna eller gryta. Fräs curry, vitlök och ingefäran på medelvärme, ha koll så de inte bränns vid. Värmen får inte vara för hög. Tillsätt sedan grönsakerna, höj värmen och fräs under omrörning tills de blir genomstekta. Vänd i nudlarna, båda sojasorter, salt och peppar. Vänd allting ordentligt och låt nudlarna tillagas med några minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja. Servera med önskat tillbehör. Vi åt vårrullar bredvid, recept hittar du HÄR!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply