Grekisk paj

Fantastiskt god och lättlagad grekisk paj. Vi lagade den på vår matlagningskurs i Fryshuset som jag och Gustav Johansson (Jävligt Gott) håller i.  Det blev en riktig hit och eleverna tyckte den var supergod! Jag tackar Gustav för receptet, nu har jag även lagat den hemma till min familj, alla gav den tummen upp vid middagsbordet. 
grekisk-paj-2

6 portioner grekisk paj
Pajdeg:
3 dl mjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Salt och peppar
Äggstanning:
2 dl mjölk
2 ägg
Salt & peppar
Fyllning:
100 g fetaost
1 tomat
1/2 rödlök
1 dl purjolök
10 st oliver

Gör såhär:
Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke. Tillsätt vatten och rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform. Förgrädda mitt i ugnen på 200° i 10 min. Skiva lök, tomat, purjolök och fetaost. Blanda alla ingredienser till äggstanningen i en separat skål. Lägg grönsakerna på den förgräddade pajformen, häll äggstanningen över och grädda mitt i ugnen på 200° i 20-25 min. Servera med sallad.
grekisk-paj-3

Join the Conversation

  1. Zeynab says:

    Hej Zeina!
    Question, vilken storlek på pajformen använde du?

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      På bilden har jag använt en springform på 24 cm men en pajform på 28 cm funkar också.

  2. Hej
    Tror du att den här paj går att servera kall? Tex på ett buffébord.

    1. Zeina Author says:

      Absolut!
      Funkar jättebra

  3. Susanne says:

    Om jag vill göra pajen i en ugnsform, ska jag dubbla receptet då?

  4. Susanne says:

    En långpanna menar jag

  5. äggstanningen blev ju bara vattnig…. fick slänga hela pajen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close