Krispig, fräsch och alldeles ljuvlig grekisk sallad. Kan vara något av det bästa som finns att njuta av en varm sommardag. Med tsatsiki oc h vitlöksbröd bredvid blir det en komplett måltid men kan även serveras bredvid grillat.
4 portioner grekisk sallad
1 rödlök tunt skivad
1 röd eller grön paprika i skivor
1 gurka
2 tomater
150 g fetaost (dubbla mängden för extra mycket ost)
1 näve färsk oregano eller 1 msk torkad organo
Ca 1 dl oliver
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 dl Olivolja
Ca 3 msk vinäger
Tzatsiki
3 dl grekisk yoghurt
1 riven vitlöksklyfta
1 riven gurka
1,5 tsk vinäger (går att uteslutas)
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk Olivolja
Recept på vitlöksbröd hittar du HÄR!
Gör såhär:
Skiva alla grönsaker och lägg upp på ett fat, strö på salt och peppar. Toppa, oliver, fetaost, oregano och ringla slutligen över olivoljan och vinägern. Servera direkt med tzatsiki.
Tzatsiki: Blanda allting, låt gärna stå och gotta sig en stund innan servering.
Vilken sorts vinäger rekommenderar du till salladen?
Hej. Jag söker efter Zeinas salladsost i matvarubutiken men kan inte hitta den. Har den utgått?
Aldrig varit med om att få paprika i en grekisk sallad i Grekland. Märkligt att så få vet hur man gör en traditionell grekisk bondsallad