Perfekta popcorn

Får det lov att vara en stor skål med perfekt poppade popcorn som smakar smör? JA TACK! Studier visar dessutom att popcorn är nyttiga och att det bruna skalet innehåller antioxidanter. Ett perfekt fredagsmys som du kan njuta av med gott samvete. Om du vill skippa smöret i dina popcorn så går det jättebra att utesluta det. Jag tycker dock att popcorn smakar som bäst med lite smör. Tänk på att inte poppa mer än 1 dl popcorn åt gången för att få bäst resultat. 

1 stor skål popcorn
3 msk rapsolja
1 dl popcorn
2 msk smält smör
Salt
Recept på karamellpopcorn hittar du HÄR!

Gör såhär:
Hetta upp olja i en rymlig kastrull. Häll 2-3 st popcorn i kastrullen, så fort ett av kornen poppas har du nått rätt temperatur. Häll i restarande popcornkorn, sänk värmen lite och lägg ett lock på grytan. Skaka grytan kraftigt flera ggr samtidigt som kornen poppas, så slipper du massa brända korn i botten av kastrullen. När det slutar poppa i kastrullen lyfter du på locket och släpper ut all ånga.

Smält smöret i en liten kastrull, låt smöret brynas lite lätt utan att den bränns vid. När smöret är gyllene häller du den över popcornen, krydda med salt och skaka tills popcornen blandas väl. Häll upp i en skål och servera!

 

Join the Conversation

 1. Mirjam says:

  Jag och min man har experimenterat en del för att lyckas få till de perfekta popcornen. Det är bara det att vi har olika uppfattningar om vad som är de perfekta popcornen Men efter ett drygt ett halvårs experimenterande är vi nog överens om att de perfekta popcornen, för oss, ska poppas i neutral kokosolja och saltet ska mortlas till fint puder för perfekt fördeling över popcornen Mums! Sen gillar jag att riva över lite cheddarost eller ringla över smält smör.
  Tack för en många inspirerande recept! Upptäckte dig och din blogg via KIT mat på Instagram. Superglad för det! Flera goda middagar efter dina recept har det blivit, alltid roligt och på nåt sätt lättlagat även om det verkar som en komplicerad maträtt. Recepten är tydliga och pedagogiska helt enkelt!

 2. Varje gång jag har smält smör på så blir popcornen mjuka och mosiga, hur smörar jag dem utan att detta händer?

  1. Catrin says:

   Du använder dig av Ghee, alltså skirat smör, istället för olja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close