Wow vilken pizza! Det blev en hit här hemma. Vi testade att servera den vegansk och den blev kanon. Du väljer själv vilken sorts ost och färs du vill ha på din pizza. Hur du än väljer att toppa den så är denna tacopizza en given succé.
4 tacopizzor
Godaste pizzadegen recept HÄR!
Tomatsås:
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 msk tacokrydda
Topping:
500 g färs av valfri sort (jag använde sojafärs)
Ca 5 msk tacokrydda, recept HÄR! eller 2 påsar färdigmixade
400 g riven ost (jag använde tofutti veganost, se bild för tips)
Gräddfil eller crème fraiche (se bild för vegansk alternativ)
Valfria grönsaker som sallad, paprika, lök, oliver, tomat, gurka jalapeno osv
Gör såhär:
Gör pizzadegen enligt receptet och låt jäsa i 45 min. Degen kan även förberedas flera timmar innan den ska användas, klarar sig väl inplastad i kylen upp till 10 timmar. Dela sedan degen i 4 delar, forma till bolllar och låt vila i 10 min innan de kavlas ut.
Tomatsåsen. Koka upp vattnet, tillsätt tomatpuré och tacokrydda. Låt såsen sjuda i 1-2 min, stäng av värmen och ställ åt sidan. Under tiden degen jäser förbereder du färsen. Stek den tills den får färg, tillsätt tacokrydda och fräs lite till.
Värm ugnen till 200°. Kavla ut en boll till en rund pizza och lägg på en plåt med bakpapper. Pensla på tomatsås, lägg över färs och avsluta med riven ost. Baka mitt i ugnen i ca 10-13 min, tills pizzan får en fin färg. Ta ut och toppa önskade grönsaker, ringla över gräddfil eller crème fraîche och servera.
Tofutti vegansk riven ost “mozzarella style” om du vill ha din pizza vegansk. Finns att hitta i stora och välsorterade mataffärer.
Vegansk creme fraîche från märket Oatly till den som vill ha pizzan vegansk.