Bästa Pizzadegen

Detta är ett recept som ger dig den godaste pizzan någonsin! Riktigt god pizzadeg, hemmagjord tomatsås och smarta tips för att få till den perfekta pizzan.

4 pizzor
20 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
2,5 dl vatten
Ca 5 dl vetemjöl special
1 dl durumvete
0,5 dl olivolja eller rapsolja
1 tsk salt
0,5 tsk socker

Gör såhär:
Lös upp jästen med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ordentligt i några minuter. Det bästa vore om degen får jäsa i kylen över natten. Den klarar sig i kylen flera timmar. Ta en tillräckligt stor bunke så den inte jäser över kanten och täck ordentligt med en plastpåse. Mjöla degen så den inte fastnar. Har du inte tid att vänta så länge så låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 45 min. När degen jäst klart så delar du den i 4 delar och formar till en boll. Låt vila i ca 10 min så blir dom lättare att kavla.

Nu till knepet som ger dig den bästa pizzan. Sätt ugnen på högsta värme och välj att värmen ska komma från nedre delan av ugnen. Ställ in en plåt på nedersta falsen av ugnen och stäng luckan. Låt ugnen stå så i ca 15 min så den blir ordentligt varm. Kavla degen tunn och lägg sedan den på ett bakplåtspapper. Gör detta innan du toppar pizzan. Toppa din pizza med det du behagar. Gör inte det typiska misstaget att dränka din pizza i ost. När osten smälter så försvinner resten av ingredienserna. Lagom är bäst. Ta din pizzaspade (stänkskydd) och lyft pizza tillsammans med bakplåtspappret och lägg det direkt på den varma plåten i ugnen. Var försiktig för att plåten är väldigt varm nu. Pizzan blir klar väldigt snabbt på detta vis. Ha koll så du inte bränner den. För att se om pizzan är klar lyfter du på den och ser undersidan av degen. Den ska ha en fin gräddad färg.
pizzaspade

Tomatsås till 4 mellanstora pizzor
1 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk oregano
0,5 tsk salt
0.5 tsk socker
1,5 tsk balsamvinäger

Fräs vitlöken i olivoljan några sekunder. Lägg i tomatpuré och fräs den med en stund. Blanda i övriga ingredienserna och låt puttra långsamt i 20 min utan lock, rör om då och då. Låt svalna innan den läggs på pizzan.
Recept på pizzasallad hittar du HÄR!
Fler pizzaförslag:
Kebabpizza– recept HÄR!
Sujukpizza- recept HÄR!
Inbakad pizza– recept HÄR!
Minipizza– Recept HÄR!
Pizzabullar– Recept HÄR!

Join the Conversation

  1. Det här ser fantastiskt ut! Vill gärna äta lite pizza nu!

  2. Fatoma says:

    Va gott det ser ut

  3. Marie says:

    Tack för receptet på pizzabotten! Superbra!

    1. Zeina Author says:

      Härligt 😀 Va skoj att du blev nöjd och tack för att du berättar. Ha en trevlig fortsatt dag. Mvh Zeina

      1. Zsu S says:

        Jag är så glad, att hittat den recepten. Pizzan blir alltid så god! Hela familjen älskar den!
        Tack för recepten!

  4. Tack för receptet, blev jätte goda pizzor /Sara

  5. Hanan says:

    Det blir pizza idag 🙂 Undrar om man kan frysa ner pizzadegen, isåfall gör man det efter det att den har jäst??

    1. Zeina Author says:

      Det funkar bra att frysa in degen både före eller efter jäsning 😀

  6. minela says:

    Hej!
    Jag undrar om jag ska vrida ner den höga värmen när pizzorna ska in? Tack!

    1. Zeina Author says:

      Nej det ska vara super varmt 😀

  7. Emily says:

    Hur gör man degen om man inte har durumvete hemma?

    1. Zeina Author says:

      Ersätt med vanlig mjöl /Zeina

  8. Måste man anvönda vetemjöl special?

    Kan jag göra degen redan nu (ca kl 13) och låta den vara i kylskåp tills imorgon ca kl 18?
    Eller om jag kanske vill göra degen imorgon ca kl 12 och låta den vara i kylskåp till ca kl 18 ? räcker det? dvs 6 timmar.

    tack för härliga och inspirerande recept.

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det går bra, degen håller sig i kylen upp till 12 timmar utan problem. Tack fina, lycka till /Zeina

    1. Jasmine says:

      Hur kan det stå att detta blir 4 pizzor? Fick 2 normalstora pizzor.

      1. Katarina says:

        Du kanske inte lät degen jäsa ordentligt innan? Bara en fundering! Vad man vill ha för storlek på sin pizza kan nog variera, samt tjocklek. Hon skrev att de skulle kavlas tunt, vet inte hur du gjorde.

  9. Ronny Andersson says:

    Tack Zeina !

    skall prova detta…vill ha en lite knaprig pizza.
    Tycker inte jag lyckas så bra med degen.
    men nu fick jag ett bra recept.
    Tack så mycket och ha en bra dag.

    MVH/Ronny

  10. Anonym says:

    Gjorde ditt recept på pizzabotten idag och toppade med tacofärs. Så gott det blev.. MUMS

  11. Wow! Äntligen ett recept och tips på gräddning som gav underbart frasiga och goda pizzor. Vi toppade med smörstekt tagg och trumpetsvamp, cheddar och chiliflingor utan tomatsås och gjorde i miniformat som en del av “plock” middag till nyårsafton.

  12. Ingemar ekberg says:

    Hej Zeina, vilken underbar inspirationskälla du är. Både här och på Tv. Tack för många “goa” matrecept.

  13. Bästa pizzabotten jag gjort – har jag provat flertal recept och aldrig varit riktigt nöjd. Tomatsåsen riktigt god, ville dock ha lite mer sötma så det blev en skvätt ketchup också.
    Tack!

  14. Ulla Söder says:

    Tack Zeina för tipset om pizzaspaden (=stänkskyddet)! Har köpt pizzasten men hittade inget att få över pizzan på stenen utan att bränna sig. Du är bäst ❤️

  15. Hej!
    Tomatsåsen! Det står inget om krossade tomater eller liknande, bara tomatpuré! Verkar inte helt rätt? 🙂

  16. Bästa pizzadegen Idag är första gången den får jäsa i kylen.
    Jag var lite för entusiastisk så det kommer gå 24 timmar innan pizzan blir gjord.
    Funkar det att den står så länge i kylen eller måste jag slänga den redan nu?

  17. Anonym says:

    Ska vitlöken pressas/hackas eller vara hel?

  18. Tomas says:

    Mycket bra pizzadeg, lät den jäsa i 4 timmar i rumstemp, gjorde runda bullar och kavlade ut degen. Tomatsåsen behövde lite modifiering, men väldigt bra grund. Körde pizzan direkt på grillen med massa goda tillbehör.

    1. Anonym says:

      Reqw1@—@#3/%6x&*()rgjdgybof7jyfrytvjt5 l

  19. Pia Dahlberg says:

    Tack för receptet!! Gjorde pizzor på en överbliven ost- och skinksallad. Tillsatte en mozzarellaost och lite rödlök. Det blev jättegott! Botten och såsen var supergoda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close