Bakverk/ Huvudrätt/ Pizza/ Vegetariskt

Bästa Pizzadegen

Detta är ett recept som ger dig den godaste pizzan någonsin! Riktigt god pizzadeg, hemmagjord tomatsås och smarta tips för att få till den perfekta pizzan.

4 pizzor
20 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
2,5 dl vatten
Ca 5 dl vetemjöl special
1 dl durumvete
0,5 dl olivolja eller rapsolja
1 tsk salt
0,5 tsk socker

Gör såhär:
Lös upp jästen med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ordentligt i några minuter. Det bästa vore om degen får jäsa i kylen över natten. Den klarar sig i kylen flera timmar. Ta en tillräckligt stor bunke så den inte jäser över kanten och täck ordentligt med en plastpåse. Mjöla degen så den inte fastnar. Har du inte tid att vänta så länge så låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 45 min. När degen jäst klart så delar du den i 4 delar och formar till en boll. Låt vila i ca 10 min så blir dom lättare att kavla.

Nu till knepet som ger dig den bästa pizzan. Sätt ugnen på högsta värme och välj att värmen ska komma från nedre delan av ugnen. Ställ in en plåt på nedersta falsen av ugnen och stäng luckan. Låt ugnen stå så i ca 15 min så den blir ordentligt varm. Kavla degen tunn och lägg sedan den på ett bakplåtspapper. Gör detta innan du toppar pizzan. Toppa din pizza med det du behagar. Gör inte det typiska misstaget att dränka din pizza i ost. När osten smälter så försvinner resten av ingredienserna. Lagom är bäst. Ta din pizzaspade (stänkskydd) och lyft pizza tillsammans med bakplåtspappret och lägg det direkt på den varma plåten i ugnen. Var försiktig för att plåten är väldigt varm nu. Pizzan blir klar väldigt snabbt på detta vis. Ha koll så du inte bränner den. För att se om pizzan är klar lyfter du på den och ser undersidan av degen. Den ska ha en fin gräddad färg.
pizzaspade

Tomatsås till 4 mellanstora pizzor
1 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk oregano
0,5 tsk salt
0.5 tsk socker
1,5 tsk balsamvinäger

Fräs vitlöken i olivoljan några sekunder. Lägg i tomatpuré och fräs den med en stund. Blanda i övriga ingredienserna och låt puttra långsamt i 20 min utan lock, rör om då och då. Låt svalna innan den läggs på pizzan.
Recept på pizzasallad hittar du HÄR!
Fler pizzaförslag:
Kebabpizza– recept HÄR!
Sujukpizza- recept HÄR!
Inbakad pizza– recept HÄR!
Minipizza– Recept HÄR!
Pizzabullar– Recept HÄR!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

30 Comments

  • Reply
    Lisa
    20/12/2014 at 22:14

    Det här ser fantastiskt ut! Vill gärna äta lite pizza nu!

  • Reply
    Fatoma
    20/12/2014 at 22:34

    Va gott det ser ut

  • Reply
    Inbakad Pizza - Zeinas Kitchen
    03/05/2015 at 12:26

    […] med att göra pizzadegen och tomatsåsen: http://zeinaskitchen.se/basta-pizzadegen/ Recept på pizzasallad: […]

  • Reply
    Marie
    26/07/2015 at 15:40

    Tack för receptet på pizzabotten! Superbra!

    • Reply
      Zeina
      26/07/2015 at 18:44

      Härligt 😀 Va skoj att du blev nöjd och tack för att du berättar. Ha en trevlig fortsatt dag. Mvh Zeina

  • Reply
    Sara
    29/10/2015 at 15:12

    Tack för receptet, blev jätte goda pizzor /Sara

  • Reply
    Hanan
    30/10/2015 at 13:19

    Det blir pizza idag 🙂 Undrar om man kan frysa ner pizzadegen, isåfall gör man det efter det att den har jäst??

    • Reply
      Zeina
      30/10/2015 at 19:30

      Det funkar bra att frysa in degen både före eller efter jäsning 😀

  • Reply
    minela
    06/11/2015 at 12:27

    Hej!
    Jag undrar om jag ska vrida ner den höga värmen när pizzorna ska in? Tack!

    • Reply
      Zeina
      08/11/2015 at 10:09

      Nej det ska vara super varmt 😀

  • Reply
    Emily
    30/01/2016 at 13:25

    Hur gör man degen om man inte har durumvete hemma?

    • Reply
      Zeina
      31/01/2016 at 08:21

      Ersätt med vanlig mjöl /Zeina

  • Reply
    Iman
    01/03/2016 at 12:03

    Måste man anvönda vetemjöl special?

    Kan jag göra degen redan nu (ca kl 13) och låta den vara i kylskåp tills imorgon ca kl 18?
    Eller om jag kanske vill göra degen imorgon ca kl 12 och låta den vara i kylskåp till ca kl 18 ? räcker det? dvs 6 timmar.

    tack för härliga och inspirerande recept.

    • Reply
      Zeina
      03/03/2016 at 19:26

      Hej,
      Det går bra, degen håller sig i kylen upp till 12 timmar utan problem. Tack fina, lycka till /Zeina

  • Reply
    Pizza- mina bästa recept - ZEINAS KITCHEN
    09/05/2016 at 09:12

    […] Bästa pizzadegen som ger dig den godaste pizzan någonsin! Riktigt god pizzadeg, hemmagjord tomatsås och smarta tips. Recept HÄR! […]

  • Reply
    Ramadan veckomeny 1 - ZEINAS KITCHEN
    29/05/2016 at 22:48

    […] Huvudrätt- Pizza […]

  • Reply
    Veckomatsedel 26 - ZEINAS KITCHEN
    02/10/2016 at 19:32

    […] Veckans godaste middag Pizza på fredag är helt rätt. Receptet på min pizzadeg är grymt bra. Om du förbereder degen […]

  • Reply
    Veckomatsedel 32 - ZEINAS KITCHEN
    21/11/2016 at 07:20

    […] Veckans godaste middag Pizza på fredag är helt rätt. Receptet på min pizzadeg är grymt bra. Om du förbereder degen […]

  • Reply
    Veckomatsedel 35 - ZEINAS KITCHEN
    11/12/2016 at 21:52

    […] godaste middag Pizza– Degen går att förbereda kvällen innan servering. Plasta in väl och förvara i kylen. […]

  • Reply
    Tacopizza- Vegetarisk - ZEINAS KITCHEN
    07/01/2017 at 10:53

    […] tacopizzor Godaste pizzadegen recept HÄR!  Tomatsås: 3 msk tomatpuré 2 dl vatten 1 msk tacokrydda Topping: 500 g färs av valfri sort (jag […]

  • Reply
    Veckomatsedel 4 - ZEINAS KITCHEN
    30/01/2017 at 09:59

    […] Fredag- Veckans godaste middag. Baka mjuka pizzabullar och servera dem med pizzasallad. Gör gärna dubbelsats och ladda frysen. Om du hellre vill laga vanlig pizza hittar du recept på det HÄR! […]

  • Reply
    God mat på sportlovet - ZEINAS KITCHEN
    19/02/2017 at 20:37

    […] Pizza […]

  • Reply
    Matsedel 9 - ZEINAS KITCHEN
    12/03/2017 at 21:15

    […] Veckans godaste middag Pizza gjord på den godaste pizzadegen! Förbered gärna degen dagen innan och förvara i kyl. Nästa dag slänger du ihop din pizza på […]

  • Reply
    Ramadanmeny- Vecka 3 - ZEINAS KITCHEN
    11/06/2017 at 18:52

    […] Huvudrätt- Pizza […]

  • Reply
    God mat på höstlovet - ZEINAS KITCHEN
    29/10/2017 at 15:17

    […] Pizza […]

  • Reply
    Ronny Andersson
    09/09/2018 at 15:26

    Tack Zeina !

    skall prova detta…vill ha en lite knaprig pizza.
    Tycker inte jag lyckas så bra med degen.
    men nu fick jag ett bra recept.
    Tack så mycket och ha en bra dag.

    MVH/Ronny

  • Reply
    Anonym
    30/09/2018 at 19:35

    Gjorde ditt recept på pizzabotten idag och toppade med tacofärs. Så gott det blev.. MUMS

  • Reply
    Emma
    01/01/2019 at 14:34

    Wow! Äntligen ett recept och tips på gräddning som gav underbart frasiga och goda pizzor. Vi toppade med smörstekt tagg och trumpetsvamp, cheddar och chiliflingor utan tomatsås och gjorde i miniformat som en del av “plock” middag till nyårsafton.

  • Reply
    Ingemar ekberg
    11/01/2019 at 23:29

    Hej Zeina, vilken underbar inspirationskälla du är. Både här och på Tv. Tack för många “goa” matrecept.

  • Reply
    Eva
    08/06/2019 at 17:56

    Bästa pizzabotten jag gjort – har jag provat flertal recept och aldrig varit riktigt nöjd. Tomatsåsen riktigt god, ville dock ha lite mer sötma så det blev en skvätt ketchup också.
    Tack!

  • Leave a Reply