Argentinsk chorizo med bröd och chimichurri. Det här är verkligen korv med bröd deluxe! Jag piffade upp min choripan lite extra på grillfesten och serverade guacamole, indisk picklade rödlök, tomatsalsa, nachochips och grillade majskolvar bredvid. Jisses SÅÅÅ gott det blev!
6 portioner
6 st chorizo
6 stora korvbröd, surdegsbröd eller små baguetter
Chimichurri:
Ca 3 dl grovhackad persilja
Ca 1 dl grovhackad färsk koriander
1 liten näve färsk oregano eller 1 msk torkad oregano
2 vitlöksklyftor
1 färsk chili (om du gillar hetta annars uteslut)
1 dl olivolja
Saften från 2 lime eller 3-4 msk röd eller vitvinäger (jag föredrar lime)
Salt & peppar
Serveringsförslag (förslagen nedan är valfria):
Guacamole– recept HÄR!
Indisk picklad rödlök– recept HÄR!
Salsa roja– recept HÄR
Tomatsalsa– recept HÄR!
Gör såhär:
Börja med att förbereda tillbehören till chorizon. De givna tillbehören till choripan är chimichurri och bröd. Sen är det valfritt om man vill ha guacamole, salsa och picklade rödlök bredvid. Om du har valt att ha alla dessa tillbehör så kan du förbereda dem i god tid innan servering.
Chimichurri: Grovhacka alla grönsaker och lägg i en matberedare/mixer tillsammans med olivolja, lime/vinäger, salt och peppar. Körs snabbt några varv tills grönsakerna är mixade. Mixa inte för länge, örterna ska inte vara allt för släta. Om du inte har en matberedare eller mixer så kan du finhacka allting för hand och blanda ihop alla ingredienser. Låt chimichurrin stå och gotta till sig i kylen en stund innan servering, den klarar sig fint i kylen i ca 4-5 dagar.
Grilla chorizon på grillen eller stek i stekpanna. Lägg guacamole och chimichurri i brödet, lägg chorizon över, toppa med picklad rödlök. Gillar du ost så är det också gott att strö på liten riven också! Smaklig spis!