Chacarero- Chilensk biffmacka med gröna bönor

Det här är en av de godaste mackor du kommer att äta i ditt liv! Chilenska chacarero med biff, gröna bönor, tomat och majonäs. Gaaaah så god! En autentisk chaharero görs egentligen med grillad biff, mosad avokado som bres på frasiga chilenska bröd. Drömmackan att avnjuta en varm sommardag vid grillen. Du kan självklart steka biffen i stekpanna och servera med bricohebröd eller ett annat gott bröd som tilltalar dina smaklökar.

4 mackor
4 st frallor eller briochebröd
600 g tunt skivad biff (ryggbiff, entrecote eller lövbiff)
150 g haricots verts
4 st inlagda peperoni eller 0,5 dl jalapeno (kan ersättas färsk jalapeno)
1 tomat
4 st salladsblad
Ca 3 msk majonäs
Olja till stekning
Salt & peppar

Gör såhär:
Skiva tomat och peperoni/jalapeno. Skär bort änden på haricots vert och dela i mindre bitar. Lägg bönorna i en kastrull, häll över vatten som precis täcker bönorna. Koka upp i ca 3-4 min, tills bönorna mjuknar men fortfarande har lite tuggmotstånd. Sila av bönorna och skölj med kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tunna skivor biff ca 1 min på varje sida. Eller grilla på grillen. Krydda biffarna med salt och peppar. Bre majonäs på en brödskiva, lägg salladsblad över. Toppa med biff, tomat, gröna bönor, jalapeno, krydda med salt och peppar. Bred lite mer majonäs på den andra brödskivan, lägg på som ett lock och servera direkt!

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Join the Conversation

  1. Mollan says:

    Åh så gott! Godast blir det med skärbönor istället för haricoter (som vi äter dem i chile) men det är svårt att hitta i vanliga affärer.. och mosad avokado istället för jalapeños – mmmmmmm!!! Tack för alla fina recept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close