Koreanska kycklingspett med krispiga salladsblad

Det här mina vänner var en ren njutning att äta och något ni bara måste testa! Kryddiga, saftiga kycklingspett serverade i krispiga salladsblad med goda tillbehör. Njut av dessa godbitar med nudlar eller ris och grönsaker. 

4-6 portioner
900 g kycklingfilé
Marinad:
0,5 dl japansk soja
2 msk söt soja (tex ketjap manis, kan ersättas med honung, sirap eller råsocker)
2 msk gochujang (kan ersättas med en annan chilisås. Välj mild eller stark efter smak)
1 msk sesamolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
2 tsk paprikapulver eller chiliflakes

Serveringsförslag:
Salladsblad
Tunna risnudlar eller ris
2 hackade salladslökar
Rostade sesamfrön till garnering
Lime att pressa över vid servering
Krispiga grönsaker (tex morot, gurka som du hackar)
Koriander
Soja
Sriracha

Recept på satay med kyckling hittar du HÄR! och vegansk satay HÄR!

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och låt stå medan du förbereder kycklingen. Skär kycklingen i bitar. Häll över marinaden och blanda allting ordentligt. Täck med plast och låt gärna kycklingen marineras i kylen några timmar. Gärna över natten. Om du inte har tid att vänta så kan du låta kycklingen marineras i rumstemperatur i 30 min.

Trä kycklingbitarna på spett. Grilla i ugn eller på grillen.
I ugn: Värm ugnen till 225° med grillfunktion på. Lägg spetten på ett galler och ställ på en plåt. Ta in mitt i ugnen och grilla i ca 15 min. På grillen: Grilla kycklingen ca 6 min på varje sida.

Servera spetten kalla eller varma med salladsblad som dy fyller med önskad tillbehör. Strössla sesamfrön, salladslök över. Pressa lite lime eller ringla soja över, ta en tugga och njut. GALET gott 😀

Join the Conversation

  1. Sofie says:

    Bästa receptet, meeeen jag hade önskat att du skrev till att man ska blötlägga spetten en stund innan. Det kom jag ju på när jag skulle trä på kycklingen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close