Krämig pasta med biff,vitlök och gräddsås. Riktigt läcker pastarätt som är enkel att laga. Detta är ett gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder.
4 portioner
300 g oxfile, lövbiff eller entrecoté (välj fritt efter smak)
2 schalottenlök eller 1 lök
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
2 tsk dijonsenap
2 msk japansk soja
5 dl grädde (gärna vispgrädde)
Salt & peppar
Smör eller olja till stekning
300 g pasta
Servering:
Parmesanost
Balsamico
Färsk rucola
Gör såhär:
Hacka lök och champinjoner. Skär köttet i strimlor. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna, om du har en liten stekpanna rekommenderar jag att du steker köttet i omgångar. Om du har för mycket kött i en liten stekpanna kommer köttet att kokas istället för att stekas. Bryn köttet under omrörning tills den får färg. Lyft bort köttet från stekpannan och ställ åt sidan.
I samma stekpanna som du har stekt köttet lägger du mer matfett och steker löken och champinjonerna tills de mjuknar och får färg. Pressa i vitlök och stek lite till. Häll i grädde, soja, dijonsenap, salt och peppar. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt utan lock i 4-5 min. Smaka av såsen och krydda eventuellt med mer senap, salt, peppar eller soja. Vänd i köttet och låt puttra i ca 5 min. Servera med pasta, riven parmesanost, ruccola och ringla gärna balsamico över. Smaklig måltid!
Lagade detta till familjen, de älskade det och jag med! Supergott =)
Mitt favoritrecept men med oxfilé sååå gott
Nu ska jag laga detta! Ser sjukt gott ut. Tack!
Gjorde denna rätt idag….så himla god !!!!! Tack för alla goda recept.
Har gjort denna rätt så många gånger. Jag tar imat oatly grädde som är mindre fett än vanligt grädde. Sen tar jag även halv msk en god balsamvinäger.