En ljuvlig persisk glass med smak av saffran och rosenvatten. Detta recept är en förenklad version gjord på färdig glass, blir helt makalöst god. En läcker dessert som du kan bjuda på när du får gäster. Perfekt att förbereda i dagar innan servering. Den håller sig utmärkt i frysen upp till 2 månader.
2 liter saffransglass
2 liter gammeldags gräddglass av bra kvalité
2 påsar saffran, 1 g
1,5 -2 msk rosenvatten
1 dl pistagenötter
Gör såhär:
Mortla saffran med 1 tsk socker, häll över 2 msk kokhett vatten och låt stå i 30 min. Rosta pistagenötterna snabbt i en torr stekpanna under omrörning, grovhacka och ställ åt sidan. Låt glassen stå i rumstemperatur en stund tills den mjuknar. Lägg i en stor bunke och häll över saffransvattnet och rosenvatten. Vispa med en handvisp några sekunder tills allting blandas väl. Smaka av och ha eventuellt i mer rosenvatten. Vänd i nötterna. Lägg glassen i en burk och ställ i frysen minst en timme tills den stelnar. Servera gärna med rånkex.
Ser väldigt gott ut. Bra konsistens för att inte vara glass direkt ur glassmaskin. Bra jobbat! Kommer lätt att prova.
Rekommenderas varmt 🙂 mycket gott, särskilt om man tycker om saffran. Ha det fint /Zeina
Hej! Vart får man tag i osaltade pistager? Bor i Malmö men hitter bara salta vilket inte funkar så bra till efterrätter.
Vet inte hur det ser ut i Malmö men det ska finnas i mataffärer. Lycka till och hoppas att du hittar dem❤
I lidl finns det nuför tiden
Hej! Finns det någon tidsgräns på hur länge saffranet kan stå efter att man har blandat ihop med socker och kokande vatten? Ifall man vill förbereda ett par timmar i förväg 🙂