Pizzabullar- Mjuka och goda

Pizzabullar är barnens favorit mellanmål och lunch. Riktigt goda att äta dem som de är eller som ett tillbehör till soppan. Perfekta att frysas in, bara att värma några sekunder i micron när man är småhungrig. Dessa pizzabullar blir mjuka och goda.

Ca  28 st pizzabullar
Degen:
5 dl mjölk
50 g smält smör (kan bytas ut mot 0,5 dl rapsolja)
30 g färsk jäst eller 2,5 tsk torrjäst
1 tsk salt
1,5 tsk socker
Ca 12 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
Fyllning:
Ca 2-3 dl Ketchup eller tomatsås
Ca 300 g riven ost
Välj fritt mellan tonfisk, korv, salami, räkor, finhackad lök, majs, paprika osv
Kryddor:
Torkad oregano
Valfri garnering:
Solros- eller sesamfrön
Torkad oregano
Riven ost

Gör såhär:
Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt smör och sedan de övriga ingredienser, knåda degen smidig en bra stund. Täck bunken med en plastpåse och låt jäsa i 45 min i rumstemperatur eller några timmar i kylen, 2-8 timmar.

Förbered fyllningen. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 lika stora bitar. Kavla ut en bit till en rektangulär platta, bre på ca 0,5 dl tomatsås eller ketchup, lägg på önskad fyllning, avsluta med riven ost och oregano. Rulla degen från långsidan och dela sedan rullen i ca 6-8 bitar. Lägg pizzabullarna i bullformar och lägg antingen i en muffinsform eller på en plåt. Täck med bakduk och låt jäsa i ca 30-45 min. Värm ugnen till 200°. Strö på önskad garnerig på bullarna och baka sedan mitt i ugnen i ca 10-15 min.De är lika goda varma eller kalla och funkar utmärkt att frysas in. De håller sig i frysen upp till 2 månader.

Join the Conversation

  1. Tack Zeina för dina underbara recept!
    De är mycket användbara och pålitliga.
    Med varma hälsningar
    Heba

  2. Olivia says:

    Kan man jäsa degen en hel natt i kylskåpet? Tack för dina recept

  3. Supergoda! Hur förvarar man på bästa sätt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close