Potatissallad med gröna linser, lök, persilja och citron. Riktigt fräsch och matig sallad som passar perfekt att serveras bredvid de flesta rätter.
6 portioner potatissallad
1 dl gröna linser
6 potatisar
0,5 rödlök
1 liten bunt persilja
1 citron
3 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Gör såhär:
Blanda citron, olivolja, dijonsenap, salt och peppar till en dressing och ställ åt sidan. Hacka persilja och lök. Koka linserna mjuka i saltat vatten i ca 20 min. Dela potatisarna i bitar och koka dem mjuka i en seperat kastrull. Sila av linser och potatis, lägg dem i en skål. När de fortfarande är varma häller du över dressingen och blandar allting. Låt svalna. Blanda i persilja och lök. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron, olivolja och salt. Servera ljummen eller kall med valfritt tillbehör.