Sahlab är en värmande mjölkdryck som gärna serveras på vintrarna i Mellanöstern. Den påminner om mjölkpuddingen mahalabi i smaken och kan serveras som en dessert. Toppa med kanel, nötter och njut av din sahlab en kall vinterkväll.
2 koppar sahlab
5 dl mjölk
2 msk majsstärkelse
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk rosenvatten (kan uteslutas)
1 tsk mestaka (orientalisk krydda, kan uteslutas)
Garnering (mixa fritt efter smak):
Kanel
Finhackade pistagenötter
Riven kokos
Gör såhär:
Blanda mjölk, majsstärkelse, socker, vaniljsocker, mestaka och rosenvatten i en kastrull. Rör om en stund innan du ställer kastrullen på värmen. Ställ sedan kastrullen på spisplattan och koka upp under konstant omrörning. Sänk värmen och låt sjuda långsamt i 2 min under omrörning. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker om du vill ha drinken sötare. Häll upp i glas och garnera med önskad topping. Servera genast.
Salamoaleikom Zeina
Du e verkligen jätte duktig och otroligt framgångsrik älskar dina recept. Undrar om du vet hur man gör 7bobie den som man säljer i våra hemländer under vintertiden. Med hommos och vete?
Hoppas du förstår vad jag menar…
Mvh Nora