Smördegslängd med chokladfyllning

Himmelskt god smördegslängd fylld med mjölkchoklad och färskost. Frasigt och härligt krämigt på samma gång. 

RECEPT PÅ WIENERPEKANLÄNGDEN HITTAR DU HÄR!

Ca 8-10 bitar
1 stor smördegsplatta, ca 250 g (finns i kyldisken i de flesta mataffärer)
Fyllning:
150 g mjölkchoklad
100 g färskost (tex philadelphiaost)
1 tsk florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
Topping:
Ägg till pensling
Ca 2 msk mandelspån
50 g mjölkchoklad
Jordgubbar (valfritt)

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Vispa färskost, florsocker och vaniljsocker. Hacka chokladen i stora bitar. Rulla ut smördegsrullen, skär sneda remsor längs kanterna (se bild). Bred färskosten mitt på smördegen och strö över chokladbitarna. Vik in remsorna och fläta ihop smördegen. Se till att nypa ihop remsorna, annars kan längden öppnas upp i ugnen. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelflarn. Baka mitt i ugnen i ca 25 min, se till att smördegen blir helt genomgräddad. Låt kallna på plåten. Smält choklad i micro eller över vattenbad. Ringla över längden och garnera med jordgubbar.

GLÖM INTE ATT FÖLJA ZEINAS KITCHEN PÅ INSTAGRAM HÄR! FÖR MER MATINSPIRATION 

Join the Conversation

  1. Sandra says:

    Åh vilket bra recept! Vi ändrade lite och fyllde med din philadelphiakräm samt vit choklad och färska blåbär. Ringlade vit choklad över. Fantastiskt gott! Serverade på sonens dop och blev väldigt populärt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close