God tacosallad som du kan förbereda flera timmar innan servering. Lika god att servera till fredagsmyset som till vardags eller fest.
4 stora portioner eller 6 mindre
500 g färs (kött- eller veggiefärs)
400 g kokta kindeybönor
2-3 msk tacokrydda- recept finns HÄR! eller 1 påse tacokrydda
400 g majskorn
2 paprikor (1 röd och 1 grön)
1/2 isbergsalladshuvud
1 dl urkärnade oliver
1 dl jalapenos
150 g riven ost
300 g tacosås (tex santa marias tacosås på burk)
Dressing:
1 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
0,5 ts cayennepeppar (kan ersättas med paprikapulver)
Salt & peppar
Servering:
Nachochips
Gör såhär:
Hetta upp lite olja och stek köttfärsen. Krydda med tacokrydda, tillsätt kidneybönor och stek allting lite till. Ställ åt sidan och låt svalna. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ i kylen. Hacka alla grönsaker och låt rinna av ordentligt i en sil.
Lägg all köttfärs i botten av en mellanstor form. Lägg isbergsallad över, bred på hälften av dressingen och toppa med majs, paprika och jalapeno. Lägg på mer isbergssallad, resten av dressingen och salsasås. Toppa med majs, paprika, oliver och jalapeno. Täck väl och förvara i kylen en stund innan servering, salladen klarar sig flera timmar i kylen. När det är dags att servera salladen kan du toppa den med lite krossade nachochips och riven ost. Servera med en skål nachochips bredvid! Även guacomale är gott att serveras till.
Ser supergott ut. Jag testar det till lunch imorgon!!!
Kul att ses i torsdags! Jag gillar verkligen både dig och din blogg! Du är en härlig inspiration för många!
Kram!
Hej,
Jättetrevligt att träffa sig med. Du är alltid lika trevlig och sprudlande glad när vi ses. Tack snälla. Massor med kramar till dig fina 😀
Jag testade denna sallad till lunch igår, och jag är ingen matlagare men den här blev såå god! Absolut en av mina favoriträtter 😀 Superduktig Zeina <3