Mexikanska fyllda paprikor

Ugnsbakade fyllda paprikor med smak av tacos. En god middag som du kan göra på rester från gårdagens tacomiddag om du vill. Om det mot förmodan blir en paprika över kan du frysa in den eller ha som en matlåda dagen efter.

6 portioner
6 st röda paprikor
1,5 dl okokt ris (valfri sort)
400 färs av valfri sort (vegofärs funkar strålande)
1 röd eller gul lök
3 st vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
1 frp kokta svarta bönor, sköljd och avrunnen (á 400 g, kan ersättas med kidneybönor eller vita bönor)
Ca 3 dl fryst majs (eller en stor burk majskorn)
2 msk egenmixad tacokrydda- recept HÄR! eller 1 påse färdigköpt
Ca 2 dl vatten
Salt & svartpeppar
Olja till stekning eller garnering (valfri sort, ta raps eller olivolja)

Gör såhär:
Koka riset tills det mjuknar men fortfarande har en hård kärna i mitten, sila av och låt svalna. Hacka lök i små tärningar. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i färs och stek tills den får färg och smular sig. Tillsätt vitlök och stel lite till. Vänd i kryddorna, tomatpuré och fräs allting under omrörning.

Häll över bönorna och majsen, lite vatten, salt och peppar. Låt färsen puttra under lock i ca 15 min. Vänd sedan i riset och blanda.

Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Skär bort en liten bit på undersidan av paprikan, det gör du för att dom ska stå stabilt i ungsformen. Skär bort locket och kasta kärnhuset. Fyll paprikorna med färsen, toppa med riven ost och lägg sedan paprikalocket över. Ringla olja över och baka sedan mitt i ugnen tills paprikorna munkar och får en fin färg, ca 20 min.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close