Frasiga, läckra thailändska vårrullar fyllda med massa gott! Vårrullarna som blir över kan du frysa in. Så goda! Se klippet nedan hur jag lagar dessa steg för steg.
20-25 st vårrullar
Ca 20-25 ark mellanstora vårrulleark
400 g färs (valfri sort)
4 vitlöksklyftor
4 msk japansk soja
2 msk fisksås
1 msk socker eller honung
Rikligt med svartpeppar
100 g glasnudlar
1 klyfta vitkål
2 morötter
300 g svamp
Salt
Ägg till pensling (kan ersättas med majsstärkelse utspädd med vatten)
Rapsolja till stekning
Serveringsförslag:
Ris, sötsur sås, grönsaker, koriander, lime
Gör såhär:
Strimla kål, grovhacka svamp, hacka morot i stavar och finhacka vitlök. Lägg glasnudlar i blöt i ljummet vatten i ca 15 min.
Hetta upp olja och stek färsen tills den får färg. Vänd vitlök, soja, fisksås, svartpeppar, honung/socker. Stek lite till. Blanda i svamp, kål och morot, stek under omrörning tills grönsakerna mjuknar. Avsluta med glasnudlar (klipp dom med en sax först för att göra dom lite kortare) och smaka av med salt. Låt fyllningen svalna.
Ta ett vårrulleark, lägg på fyllning, rulla ihop till en vårrulle och pensla kanten med lite ägg. Stek gyllene i olja, låt rinna av på papper och servera!

Är det samma sak som rispapper? 🙂
Har aldrig sett att man kan köpa vårrulleark.