Drömgod och lyxig tiramisu serverad i glas. Mascarponen blir fluffig som en läcker mousse och är så god att avnjuta med kaffedränkta savoiardkex. Enkel att göra och klarar sig fint i kylen flera timmar innan servering.
6 portioner
4 ägg
0,5 dl florsocker
500 g mascarpone
Ca 16 st savoiardkex
Ca 1 dl starkt bryggt kaffe eller espresso (jag använder vanligt bryggkaffe)
Kakao till garnering
Recept på tiramisudipp hittar du HÄR! och klassisk tiramisu HÄR!
Gör såhär:
Brygg kaffet och låt kallna. Förbered ca 6-8 glas eller små skålar som du ska ha tiramisun i.
Separera äggen och lägg äggula och äggvita i separata skålar. Vispa äggula och florsocker med elvisp i ca 1 min, tills det blir lite fluffigt. Vänd i mascarpone och vispa snabbt ihop med äggulan. Vispa inte mer än nödvändigt, så fort äggulorna och mascarpone är ordentligt blandade lägger du det åt sidan. I en ordentligt diskad bunke vispar du äggvitorna till ett hårt skum. Om bunken är fettig blir det svårt att vispa äggvitorna. Vänd ner äggviteskummet med mascarponeblandningen.
Dela kexen i halvor och doppa i kaffet. Lägg mascarponebladningen i glas/skål, lägg kex och avsluta med mer mascarpone. Låt kallna i kylen i 30 min (klarar sig fint i kylen upp till 8 timmar). Pudra kakao över innan servering.