Krämig grekisk klassiker, vispad fetaost. Fantastiskt gott tillbehör vid de flesta rätter, särskilt vid grillat. Även väldigt gott att avnjutas med en bit bröd.
4 portioner
200 g fetaost
Ca 1 dl grekisk yoghurt (läs tips nedan)
0,5 citron (valfritt)
1 msk finhackad dill, mynta eller 2 tsk torkad oregano
Olivolja
TIPS! Justera mängd yoghurt efter smak, ju mer du har i desto lösare tyrosalata får du. Om du tex vill servera röran som en sås ökar du mängden. Du kan smaksätta röran med allt från vitlök, chili till örter efter efter smak. Ibland brukar jag byta ut citronzest och citronjuice mot apelsin, fantastiskt gott att servera med fisk eller kyckling.
Recept på htipiti hittar du HÄR!
Gör såhär:
Lägg fetaost, grekisk yoghurt, zest från en halv citron och lite juice i en mixer eller skål. Vispa eller mixa fetaosten slät. Vänd i örter och låt röran kallna i kylen en stund. Ringla olivolja över vid servering.
Dill hittar man aldrig i tirosalata