En annorlunda, krispig och riktigt fräsch sallad med frukt och valnötter. Waldorfsallad är riktigt god att servera med grillat eller rökt lax. Jag serverade salladen med morotsbiffar. Det var trevligt att få lite variation på salladen vid maten. Recept på fler goda samlade hittar du HÄR! och recept på morotsbiffar HÄR!
4-6 portioner
300 g kärnfria vindruvor (gröna eller röda funkar)
2 st äpplen (gärna syrliga)
3 st selleristjälkar
0,5 citron
100 g valnötter
0,5 dl majonnäs (du kan öka mängden om du vill ha en krämigare sallad)
3-4 msk turkisk yoghurt eller creme friache
1 tsk dijonsenap (kan uteslutas)
Ca 5 st salladsblad (tex romansallad, isbergsallad eller någon annan krispig sallad passar bra)
Gör såhär:
Skär druvorna i halvor, skär sellerin i tärningar, skala och hacka äpplena i skivor. Lägg i en skål, pressa citron över och blanda. Häll sedan över majonnäs, yoghurt/creme friache, senap, valnötter (spara lite valnötter till garnering) och blanda. Låt gärna salladen stå en stund i kylen innan servering. Lägg salladsblad i botten av ett fat, lägg salladen över, toppa med valnötter och servera.