Yoghurtlimesås

En fräsch och god sås som passar att servera vid de flesta rätter. Gott till sommarens grillat eller som jag har serverat HÄR! med bulgurpilaff.

1 skål yoghurtlimesås
4 dl turkisk yoghurt
1 lime
2-3 kvistar färsk mynta eller 1 msk torkad mynta
1 röd chili om du gillar hetta (kan bytas ut mot en bit röd paprika)
1 liten vitlöksklyfta
Salt & peppar

Gör såhär:
Riv skalet från en hel lime, endast det gröna. Pressa sedan saften från limen, lägg i en skål tillsamens med limeskalet, pressa i vitlök, och blanda med finhackad mynta och eventuellt finhackad chili eller paprika. Blanda allt med turkisk yoghurt, salt och peppar. Låt stå i kylen 30-60 min innan servering, gärna längre. Garnera med färsk mynta och finhackad chili eller paprika och servera.

Join the Conversation

  1. Alexandra says:

    Godaste såsen till falafel och bulgur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close