Aubergine i tomatsås med mozzarella

En riktigt läcker rätt som passar perfekt att servera med pasta.

4 portioner
1 st aubergine
Salt & peppar
1 st mozzarella
Olja
Tomatsåsen:
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 pkt krossad tomat av god kvalité (gärna finkrossad)
1 msk tomatpuré
1 näve färska basilikablad eller 2 tsk torkad basilika
1 msk balsamico
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Serveringsförslag
Pasta
Parmesan

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°. Dela aubergine i ca 1 cm tjocka skivor, ringla olja över och tillaga mitt i ugnen i ca 10 min. Vänd aubergineskivrona och tillaga i ytterligare ca 10 min, tills auberginerna mjuknar och får färg. Ta ut från ugnen och krydda med salt och peppar runt om.

Koka tomatsåsen. Finhacka löken och stek i olja, pressa i vitlök och stek lite till. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré och alla övriga ingredienser till tomatsåsen. Koka upp såsen och låt sedan puttra långsamt under lock i ca 15-20 min.

Lägg aubergineskivorna i tomatsåsen och låt puttra under lock i ca 15 min. Värm ugnen till 225°. Skär mozzarellan i skivor och lägg över aubergineskivorna. Ta in stekpannan mitt i ugnen och tillaga i ca 3 min, tills osten smälter lite. Servera gärna med pasta och parmesan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close