Libanon/ Mezza/ Potatis/ Vegetariskt

Friterade potatisklyftor

Friterade potatisklyftor är ett favorittillbehör vid maten i Mellanöstern. Gott att serveras vid det mesta. När jag var liten älskade jag när min mamma gjorde en pitabrödsrulle med friterade potatisklyftor och ketchup. Det var den bästa snabbmaten.

4 portioner
400 g potatis (gärna fast potatis)
Olja till fritering
Salt

Gör såhär:
Skala och skär potatisarna i klyftor. Skölj i kallt vatten. Låt sedan rinna av ordentligt i en sil. Hetta upp olja och fritera klyftorna i omgångar tills de blir gyllene. Låt rinna av på papper, strö salt över och servera klyftorna nyfriterade och varma.

TIPS! Om du vill förbereda potatisen en stund innan de ska friteras kan du skala och hacka potatisarna i klyftor. Lägg sedan i en skål med kallt vatten i en timme. Sila sedan av och fritera. Tänk på att verkligen se till att potatisklyftorna är torra innan de friteras. Du ska aldrig droppa vatten i het olja.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

ett + 14 =