Busenkelt att göra dessa goda kokossnöbollar. De görs på endast 2 ingredienser sen är det valfritt om man vill smaksätta dem och tillsätta nötter. Perfekt som julgodis.
Kokossnöbollar

Ca 24 st kokossnöbollar
200 g riven kokos
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 397 g)
Smaksättning (valfritt, kan uteslutas):
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk stötta kardemummakärnor eller kardemummapulver (kan uteslutas)
Garnering:
20 g riven kokos
Valfri tillsättning:
Nötter av valfri sort

Gör såhär:
Blanda kokos, kondenserad mjölk och smaksättning i en kastrull, rör om ordentligt. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Ha koll och rör om hela tiden så kokosen inte fastnar och bränns i botten av kastrullen. Det kommer att bli en tjock och kladdig “smet”. Lägg i en bunke, täck med plast och låt svalna i rumstemperatur.

Ta en klick smet, du kan platta ut den och lägga en nöt i mitten och sedan rulla som en boll eller behålla dem neutrala, vänd sedan i kokos. Förvara väl täckta i kylen och låt kallna en stund innan servering. Håller sig upp till 7 dagar i kylen. Så lätt och gott!

KokossnöbollarKokossnöbollarKokossnöbollar
Kokossnöbollar
Kokossnöbollar
7
Kokossnöbollar
Kokossnöbollar
kokossnobollar-2

Kopiera