Busenkelt att göra dessa goda kokossnöbollar. De görs på endast 2 ingredienser sen är det valfritt om man vill smaksätta dem och tillsätta nötter. Perfekt som julgodis.
Ca 24 st kokossnöbollar
200 g riven kokos
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 397 g)
Smaksättning (valfritt, kan uteslutas):
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk stötta kardemummakärnor eller kardemummapulver (kan uteslutas)
Garnering:
20 g riven kokos
Valfri tillsättning:
Nötter av valfri sort
Gör såhär:
Blanda kokos, kondenserad mjölk och smaksättning i en kastrull, rör om ordentligt. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Ha koll och rör om hela tiden så kokosen inte fastnar och bränns i botten av kastrullen. Det kommer att bli en tjock och kladdig “smet”. Lägg i en bunke, täck med plast och låt svalna i rumstemperatur.
Ta en klick smet, du kan platta ut den och lägga en nöt i mitten och sedan rulla som en boll eller behålla dem neutrala, vänd sedan i kokos. Förvara väl täckta i kylen och låt kallna en stund innan servering. Håller sig upp till 7 dagar i kylen. Så lätt och gott!
Wau!❤️Älskar kokos!
Detta måste jag göra!Tack bästa Zeina❤️För alla goda,enkla, fantastiska recept å bilder❤️!
Tack fina Slavica. Blir lika glad varje gång du skriver en fin rad till mig. Du är allt för go. En kram till dig /Zeina
Tror minsann att vi tar och provar att göra dessa till jul, enkelt och gott!
Tack för tipset,
kramar
De är så himla läckra och enkla att göra. Kul att ni ska testa. Lycka till /Kram 🙂
Ska absolut provas någon gång!
Rekomderas varmt, jätte goda 😀
Testade dem med kanderade dadlar i. Rekommenderas starkt
Låter så gott med dadlar i, tack för tipset. Fint att du var nöjd 🙂 /Zeina
Hej kan nån hjälpa mej den här kondenserad mjölk ska man bara köpa och hälla över i kokosen eller ska man koka den i varm vatten hjälp vill baka nu
Ja den ska bara hällas över 😀
Hej Zeina, jag vill bara säga att du är så himla duktig och har många spännande rätter. Jag brukar vänta varje dag på dina recept . Tack
Så himla trevligt att läsa, tack fina du 🙂 ha en trevlig dag. Kram /Zeina
Hej 🙂
Detta måste jag prova, men undrar om man kan frysa in dom? 🙂
Mvh sandra
Jätte goda:-)
Funkar utmärkt att frysas in/Zeina
Hej
Jag testade dem idag , supergoda 🙂
Kram/ Houda
Ja visst är dom goda 😀 lätta att göra också. Härligt att du var nöjd. Kram
Om man inte tål laktos i mjölken vad kan man ta istället ?
De ser så goda ut
Bra fråga 🙂 jag har inte testat med något annat än kondenserad mjölk så jag vet inte vad man kan ta istället. Kanske om det finns en laktosfri variant?
Hur länge håller de sig i frysen eller i kylen?
I frysen klarar de sig upp till 3 månader och i kylen i ca 7-10 dagar.
Hej! Vad de ser gott ut hur länge kan man ha de i kylen ?
Verkar supergoda!! Har dock en sambo som är nöt och mandelallergiker och undrar om du har ngt bra tips på fyllning? Läste kommentaren om dadlar men kanske har du ngt ytterligare?
Jag tänkte testa och baka dessa med lite apselsin cest i smeten och ha en klick Lemon curd i så det kanske är ett alternativ om man försiktigt lägger i och nyper ihop? Annars kan jag tänka mig att det är gott att ha en choklad bit i