Kokossnöbollar- endast 2 ingredienser

Busenkelt att göra dessa goda kokossnöbollar. De görs på endast 2 ingredienser sen är det valfritt om man vill smaksätta dem och tillsätta nötter. Perfekt som julgodis.
Kokossnöbollar

Ca 24 st kokossnöbollar
200 g riven kokos
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 397 g)
Smaksättning (valfritt, kan uteslutas):
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk stötta kardemummakärnor eller kardemummapulver (kan uteslutas)
Garnering:
20 g riven kokos
Valfri tillsättning:
Nötter av valfri sort

Gör såhär:
Blanda kokos, kondenserad mjölk och smaksättning i en kastrull, rör om ordentligt. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Ha koll och rör om hela tiden så kokosen inte fastnar och bränns i botten av kastrullen. Det kommer att bli en tjock och kladdig “smet”. Lägg i en bunke, täck med plast och låt svalna i rumstemperatur.

Ta en klick smet, du kan platta ut den och lägga en nöt i mitten och sedan rulla som en boll eller behålla dem neutrala, vänd sedan i kokos. Förvara väl täckta i kylen och låt kallna en stund innan servering. Håller sig upp till 7 dagar i kylen. Så lätt och gott!

KokossnöbollarKokossnöbollarKokossnöbollar
Kokossnöbollar
Kokossnöbollar
7
Kokossnöbollar
Kokossnöbollar
kokossnobollar-2

Join the Conversation

  1. Slavica says:

    Wau!❤️Älskar kokos!
    Detta måste jag göra!Tack bästa Zeina❤️För alla goda,enkla, fantastiska recept å bilder❤️!

    1. Zeina Author says:

      Tack fina Slavica. Blir lika glad varje gång du skriver en fin rad till mig. Du är allt för go. En kram till dig /Zeina

  2. Tror minsann att vi tar och provar att göra dessa till jul, enkelt och gott!
    Tack för tipset,
    kramar

    1. Zeina Author says:

      De är så himla läckra och enkla att göra. Kul att ni ska testa. Lycka till /Kram 🙂

  3. Ska absolut provas någon gång!

    1. Zeina Author says:

      Rekomderas varmt, jätte goda 😀

  4. Testade dem med kanderade dadlar i. Rekommenderas starkt

    1. Zeina Author says:

      Låter så gott med dadlar i, tack för tipset. Fint att du var nöjd 🙂 /Zeina

  5. Damira says:

    Hej kan nån hjälpa mej den här kondenserad mjölk ska man bara köpa och hälla över i kokosen eller ska man koka den i varm vatten hjälp vill baka nu

    1. Zeina Author says:

      Ja den ska bara hällas över 😀

  6. Suzan Higazi says:

    Hej Zeina, jag vill bara säga att du är så himla duktig och har många spännande rätter. Jag brukar vänta varje dag på dina recept . Tack

    1. Zeina Author says:

      Så himla trevligt att läsa, tack fina du 🙂 ha en trevlig dag. Kram /Zeina

  7. Sandra says:

    Hej 🙂
    Detta måste jag prova, men undrar om man kan frysa in dom? 🙂
    Mvh sandra

    1. Zeina Author says:

      Jätte goda:-)
      Funkar utmärkt att frysas in/Zeina

  8. Houda says:

    Hej
    Jag testade dem idag , supergoda 🙂
    Kram/ Houda

    1. Zeina Author says:

      Ja visst är dom goda 😀 lätta att göra också. Härligt att du var nöjd. Kram

  9. Om man inte tål laktos i mjölken vad kan man ta istället ?
    De ser så goda ut

    1. Zeina Author says:

      Bra fråga 🙂 jag har inte testat med något annat än kondenserad mjölk så jag vet inte vad man kan ta istället. Kanske om det finns en laktosfri variant?

  10. Hur länge håller de sig i frysen eller i kylen?

    1. Zeina Author says:

      I frysen klarar de sig upp till 3 månader och i kylen i ca 7-10 dagar.

  11. Hej! Vad de ser gott ut hur länge kan man ha de i kylen ?

  12. Marie says:

    Verkar supergoda!! Har dock en sambo som är nöt och mandelallergiker och undrar om du har ngt bra tips på fyllning? Läste kommentaren om dadlar men kanske har du ngt ytterligare?

    1. Millie says:

      Jag tänkte testa och baka dessa med lite apselsin cest i smeten och ha en klick Lemon curd i så det kanske är ett alternativ om man försiktigt lägger i och nyper ihop? Annars kan jag tänka mig att det är gott att ha en choklad bit i

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close