Husmanskost/ Potatis/ Sverige/ Vegetariskt

Potatismos

Ett fluffigt potatismos med extra mycket som passar perfekt att serveras till de flesta rätter. På helgerna brukar barnen få bestämma vad vi ska äta till middag. Denna gång ville de ha korv med bröd.  Med hemmagjord potatismos, bostongurka, rostad lök, ketchup, senap och en gnutta tabasco bredvid blev det en riktig festmåltid!

Fluffig potatismos med extra mycket smör serverad med vegetarisk sojakorv… gottigottgott!

4-6 portioner potatismos
1 kg mjölig potatis
Ca 2-3 dl mjölk
25-50 g smör (justera mängd efter smak, jag gillar mycket smör i min potatismos)
1-2 krm vitpeppar
0,5 krm muskotnöt
Salt
Recept på duchessepotatis hittar du HÄR!

Gör såhär:
Låt smöret och mjölken stå i rumstemperatur en stund innan användning. Smöret ska mjukna och ha rumstemperatur och mjölken ska vara ljummen innan de blandas med potatisen. Skala potatisarna och hacka i stora bitar. Lägg i en kastrull, häll över kallt vatten, tillsätt salt och koka upp. Koka potatisarna mjuka, i ca 10-15 min. Sila av ordentligt. Mosa potatisarna med potatispress eller potatisstöt. Tillsätt först smöret och rör om. Späd sedan ut med mjölk till önskad konsistens. Du kan snabbt vispa moset med elvisp när du späder ut med mjölken. Tänk dock på att inte överarbeta mosen för då kan den bli seg i konsistensen. Krydda med muskotnöt, peppar och salt. Servera och njut av din smöriga och fluffig potatismos! Smaklig spis.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

åtta − åtta =