Buffé/ Fisk & Skaldjur/ Sallader

Räkcocktail

En festlig och läcker förrätt som är god att servera som en aptitretare innan maten. Jag serverade räckcocktailen som en förrätt när jag fick gäster och till huvudrätt bjöd jag på entrecote med potatisbakelser. Gott!

4 portioner
500 g räkor med skal
4 st romansalladsblad
2 st avocado
2 st kokta potatisar
8 st cocktailtomater
4 små citronskivor
1 liten knippe färsk dill
Rhode islandsås
0,5 dl turkisk yogurt eller cremefraiche
3 msk dl majonäs
2 msk chilisås (ketchup funkar också bra)
0,5 tsk dijonsenap (kan ersättas med 2-3 msk citronsaft)
Ca 0,5 tsk salt eller örtsalt
1 krm svartpeppar

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till Rhode Islandsåsen och ställ i kylen. Du kan förbereda dressingen i 2-3 dagar innan servering.

Skala räkorna och låt rinna av. Dela potatisarna i tärningar, tärna avokadon, hacka salladen, dela tomaterna i halvor. Varva alla grönsaker i ett glas. Lägg räkor över, toppa med dressing, citron och en liten dillkvist. Servera direkt!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply