Libanesiska kycklingvingar med chili

Urläckra ugnsrostade kycklingvingar med potatis. Inspiration till dessa syrliga och heta kycklingvingar har jag fått från batata harra. En libanesisk rätt som betyder het potatis. Friterad potatis som blandas med en syrlig koriander, chili och vitlöksblanding. Ett läckert tillbehör vid de flesta rätter. Mamma serverade ofta batata harra med fisk. Jag har länkat till två olika varianter på batata harra nedan.

4-6 portioner
1 kg kycklingvingar
500 fast potatis
Marinad:
1 dl ketchup
2 pressade vitlöksklyftor
1,5 tsk paprikapulver
Juice från 0,5 citron
2 msk rapsolja
Salt & svartpeppar
Topping:
4 st vitlöksklyftor
1-3 st färsk chili (justera hetta efter smak)
1 knippe färsk koriander (ca 1 dl hackad)
1 citron
Salt & peppar
20 g smör och rapsolja till stekning
Serveringsförslag:
Toum- vitlökskräm

Recept traditionell friterad chilipotatis hittar du HÄR! och med ugnsbakad potatis HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och ställ åt sidan. Dela potatisarna i mindre bitar. Lägg kycklingvingar och potatis i en bunke. Häll marinaden över och blanda noga. Lägg kyckling och potatis på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen i 25-30 min.

Förbered toppingen: Hacka eller mortla vitlök till strimlor, finhacka chili och koriander. Hetta upp smör och olja i en stekpanna, fräs vitlök och chili under omrörning på medelhög värme. Vitlöken ska bara bli glansig och mjukna, akta så du inte bränner den. Vänd i koriander och stek nån minut till. Vänd i juice från 1 citron, smaka av med salt och peppar. 

Lägg kyckling och potatis på ett serveringsfat, toppa med koriander och vitlöksblandingen. Servera med toum och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close