“Batata harra” betyder “het potatis”, en favorit från Libanon. Kryddig, syrlig och delikat potatis som förhöjer smaken på den enklaste rätten. Batata harra serveras gärna som en sidorätt vid grillat, passar bra vid fisk eller kyckling. Även ett gott vegetariskt alternativ med en god röra och sallad, som baba ganoush och fatoush.
4-6 portioner batata harra
8 st potatisar
3 st vitlöksklyftor
1-2 st färsk chili
1 bunte färsk koriander
Saften från ca 1 citron (justera syra efter smak)
Salt & peppar
Neutral olja till stekning (tex rapsolja)
Recept på ugnsrostad batata harra hittar du HÄR!
Gör såhär:
Skala potatis och hacka i tärningar. Hetta upp olja och fritera potatisarna gyllene, låt sedan rinna av på papper. Mortla vitlök till strimlor, finhacka chili och koriander. Hetta upp olja i en stekpanna, fräs vitlök och chili under omrörning. Bränn inte vitlöken, den ska mjukna och bli glansig. Vänd sedan i koriandern och stek lite till. Det kommer att dofta ljuvligt i stekpannan nu. Vänd i potatisen och krydda med salt och peppar, vänd utan att potatisarna blir mosiga. Stäng av värmen och häll över citronsaften. Servera med ett gott tillbehör. Passar fint till grillat.
Detta verkar vara ett jätte gott recept men jag klarar inte av koriander. Har du nåt tips om nån annan färsk krydda istället?
persilja e också jättegott i