Gratäng/ Grönsaker/ Ost/ Paj/ Pasta & Nudlar/ Sydamerikanskt/ Utvalt/ Vegetariskt

Tacogratäng med pasta

När man är sugen på gratäng och tacopaj samtidigt men vill att det ska gå snabbt… ja då slänger man ihop en tacogratäng med pasta istället för pajskal. En smarrig gratäng med smak av taco, så gott. Det går snabbt att laga, smakar fantastiskt och tilltalar de flesta i hushållet. Fredagsmyset är räddat! Funkar lika bra med quorn- eller veggiefärs för den som vill ha ett vegetariskt alternativ.
Tacogratäng med pasta

6 portioner tacogratäng med pasta
Ca 450-500 g pasta av valfri sort
Köttfärssåsen:
400 g köttfärs, quorn- eller veggiefärs
1 lök
1 pkt krossad tomat
2 vitlöksklyftor
3-4 msk tacokrydda- recept HÄR! eller en påse färdigmixad tacokrydda
2 msk tomatpuré (kan uteslutas)
2 dl vatten
Topping:
2 dl cremefraiche (valfri fetthalt)
2 dl riven ost
Servering:
Valfria tacotillbehör

Gör såhär:
Hacka löken och stek i lite olja tills den får färg. Tillsätt färsen och stek lite till. Pressa i vitlök och tillsätt tacokrydda, rör om och fräs i 1 min. Häll över krossad tomat, tomatpuré, vatten, rör om och koka upp. Smaka av och krydda med salt och peppar. Lägg på ett lock och låt puttra på medelvärme i ca 15 min. Koka under tiden pastan, den ska ha lite tuggmotstånd. Sila av pastan och lägg i en ugnsform. Lägg köttfärssåsen över, rör om lite försiktigt så färsen blandas med pastan. Bre på cremefraiche och strö på osten.

Värm ugnen till 200°. Baka mitt i ugnen i ca 15-20 min. Garnera eventuellt med lite finhackad tomat, paprika och avokado eller servera dem bredvid. Ha valfria tacotillbehör bredvid som salsa, tacochips och grönsaker. Mycket gott och enkelt att göra. Smaklig måltid!

08012016-IMG_3647 08012016-IMG_3651 Tacogratäng med pasta  Tacogratäng med pasta  08012016-IMG_3746

 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Oskar Sandström
    15/01/2016 at 09:45

    Låter gott! Jag gör en liknande tacogratäng själv men med en krämig botten bestående av ett ihopgeggat lager av philadelphiaost och crème fraiche.

    • Reply
      Zeina
      15/01/2016 at 18:58

      Gegga gillar vi, låter mumsigt 😀 Tack för tipset. Trevlig helg /Zeina

  • Reply
    Nadia
    17/01/2016 at 16:52

    Jag testade den precis, den är så otroligt god. Tack för receptet Zeina!

    • Reply
      Zeina
      18/01/2016 at 22:32

      Men så trevligt att läsa 🙂 tack för att du berättar. Super kul! Kram

    Leave a Reply

    ett × ett =