Adasi-Iransk linssoppa

Matig, enkel och smarrig persisk linssoppa med gröna linser. Soppan kan varieras efter smak. Potatisen kan du tex byta ut mot spaghetti eller nudlar och vid servering kan du toppa soppan med karamelliserad lök.

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olja till stekning
2 msk tomatpuré
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
3 dl torkade gröna linser
1,3 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
4-5 st fasta potatisar
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Hackad färsk koriander eller persilja
Citron

Gör såhär:
Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och stek alltsammans tills det får lite färg, men utan att vitlöken bränns vid. Rör ner tomatpuré och kryddor och stek lite till. Tillsätt linser, vatten och buljong och låt puttra under lock i cirka 20 minuter. 

Skala potatisen, skär den i små bitar och rör ner i soppan. Låt puttra i cirka 10 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Toppa med koriander eller persilja. Servera tillsammans med citronklyftor att pressa över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close