Äkta Chili -Texas style

En het mustig chili gjord på högrev. Den får gärna stå och puttra några timmar. Jag serverar min chili med guacamole, salsa, nachochips, majskolvar och grönsaker. Oj så gott!

6 portioner Chili 
1 kg högrev
2 gula lökar
1 grön paprika
2-3 st chili (gärna chipolte)
6 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk chilipulver
1 msk spiskummin
2 msk torkad oregano
1 tsk korianderpulver
2-3 st mörk chokladbitar eller 1 msk kakao
400 g krossad tomat
3 msk tomatpuré
5 dl vatten
400 g kokta kidney bönor
Salt & peppar
4 msk rapsolja

Chiligrytan, gör såhär:
Grovhacka löken och skär köttet i grytbitar. Hetta upp några matskedar olja och fräs köttet med löken under omrörning, tills köttet börjar få färg. Hacka paprikan, chili och vitlöken. Släng ner dem i grytan och fräs lite till.  Tillsätt alla kryddor och fräs en stund. Blanda sedan i alla övriga ingredienser förutom bönorna, rör om och koka upp. Lägg på ett lock på grytan och låt puttra en bra stund, ca 1,5-2 timmar. Rör om då och då, smaka av och krydda eventuellt mer. Blanda i de kokta bönorna och låt dem få puttra med i grytan 1 timme.
IMG_20150925_174721-01

Join the Conversation

  1. Måste bara säga att detta är ett av mina favvo recept( tillsammans med din butter chicken och vindaloo) är super populär så jag brukar göra dubbel sats och frysa in i portionspåsar! Receptet funkar bra utan kött också så man kan köra vego om man vill! ♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close