En het mustig chili gjord på högrev. Den får gärna stå och puttra några timmar. Jag serverar min chili med guacamole, salsa, nachochips, majskolvar och grönsaker. Oj så gott!
6 portioner Chili
1 kg högrev
2 gula lökar
1 grön paprika
2-3 st chili (gärna chipolte)
6 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk chilipulver
1 msk spiskummin
2 msk torkad oregano
1 tsk korianderpulver
2-3 st mörk chokladbitar eller 1 msk kakao
400 g krossad tomat
3 msk tomatpuré
5 dl vatten
400 g kokta kidney bönor
Salt & peppar
4 msk rapsolja
Chiligrytan, gör såhär:
Grovhacka löken och skär köttet i grytbitar. Hetta upp några matskedar olja och fräs köttet med löken under omrörning, tills köttet börjar få färg. Hacka paprikan, chili och vitlöken. Släng ner dem i grytan och fräs lite till. Tillsätt alla kryddor och fräs en stund. Blanda sedan i alla övriga ingredienser förutom bönorna, rör om och koka upp. Lägg på ett lock på grytan och låt puttra en bra stund, ca 1,5-2 timmar. Rör om då och då, smaka av och krydda eventuellt mer. Blanda i de kokta bönorna och låt dem få puttra med i grytan 1 timme.
Måste bara säga att detta är ett av mina favvo recept( tillsammans med din butter chicken och vindaloo) är super populär så jag brukar göra dubbel sats och frysa in i portionspåsar! Receptet funkar bra utan kött också så man kan köra vego om man vill! ♡