Fluffiga amerikanska pannkakor som smakar himmelskt gott. Recept hittade jag på en amerikansk hemsida som beskriver dessa som “the best pancakes ever”! Jag håller med, de blev ljuvliga. Gjorde dock lite småförändringar i receptet. Jag hade vanlig mjölk istället för buttermilk, blev hur bra som helst.
6 portioner
5 dl mjölk
2 st ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 msk socker
1 liten nypa salt
4 msk smält smör
Gör såhär:
Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa smeten klumpfri med en handvisp. Tillsätt äggen och smöret, vispa lite till. Vispa inte mer än nödvändigt, vispa bara snabbt tills smeten är klumpfri. Hetta upp en stekpannan, klicka ut lite smet och grädda pannkakan tills det bildas bubblor på ytan. Vänd och grädda lite till. Servera dina pannkakor med önskat tillbehör. Gott med allt från frukt, sylt, bär, grädde till lönnsirap. Yummy!
Kärnmjölk är en vanligt förekommande ingrediens i mat- eller bakrecept, men går oftast bra att byta ut mot vanlig mjölk blandat med pressad citron eller vinäger (4 msk per liter mjölk) som har fått stå i några minuter. Kärnmjölken kan också oftast bytas ut mot utspädd naturell yoghurt eller filmjölk.
ett tips så att pannkakorna ska smaka sött är att lägga till lite vaniljsocker (2tsk)
Så himmla Goda bästa amerikanska pannkakorna jag ätit
Testa med massa frukt på ännu godare då