Krabbelurer

Fluffiga krabbelurer som påminner om amerikanska pannkakor. Underbara att servera som frukost eller mellanmål, de brukar vara en stor favorit hos barnen. Lätta att göra och perfekta att ta med på utflykten. Du kan doppa dina krabbelurer i socker eller servera dem som pannkakor med sylt eller bär. 

Ca 10 st krabbelurer
0,5-1 dl socker (justera sötma efter smak, jag tar 0,5 dl)
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1,5 dl mjölk
Smör till stekning

Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg och mjölk, rör om tills du får en klumpfri smet. Hetta upp  smör i en stekpanna och klicka ut ca 0,5 dl smet. Om du har en stor stekpanna kan du steka 2-3 st krabbelurer samtidigt. Stek dem ca 1-2 min på varje sida. Krabbelurer är godast nygräddade. Du kan doppa dem i socker när de är nygräddade eller servera dem som de är med sylt/bär och lättvispad grädde.

krabelurer-5

Join the Conversation

 1. Kristin says:

  Hej Zeina, stämmer mängderna i receptet? Jag tyckte det blev en deg istället för en smet. Jag stekte i plättjärnet. När jag gjort en omgång spädde jag med mer mjölk, då blev de bättre. De smakade gott iaf!

  1. Zeina Author says:

   Hej,
   Mängden stämmer, det ska vara en ganska tjock smet. Inte som pannkakor 😀

 2. Camelia says:

  Ledsen men detta var en besvikelse, mängden stämde inte heller för mig fick slänga smeten. Inte en av dina bästa recept sorry.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close