Arabiskt Kaffe

Detta är egentligen inte bara Arabiskt kaffe, utan både Turkiskt och  Grekiskt. Det är finmalet kaffe som får puttra i en liten kanna och serveras i små vackra muggar. Man smuttar av det starka kaffet tillsammans med något sött och ett glas kallt vatten bredvid. Smaksätt gärna kaffet med med kardemumma och lite socker, då får du ett riktigt gott kaffe. Om du beställer kaffe i Mellanöstern får du frågan: “Söt, medium eller besk?”. Alltså hur mycket socker vill du ha i? Medium är min favorit. Reglera styrkan och sötman på kaffet efter smak. 
10994055_1528990990700062_2980137946903838160_n_Fotor

4 små koppar kaffe
3 dl vatten
1,5 msk finmalet Arabiskt/Turkiskt kaffe
1 krm kardemumma
2 tsk socker (går att uteslutas)

Gör såhär:
Lägg socker och vatten i en kanna eller liten kastrull. Låt bli varmt (ej koka). Blanda i kaffet och rör om tills kaffet börja koka, så fort kaffet stiger upp tar du bort från plattan, se till att den inte kokar över kanten. Lägg tillbaka på plattan och upprepa samma procedur 2 ggr. Håll upp i 3 små koppar och servera. Kaffesumpen som lägger sig i botten av koppen ska inte drickas.
2
IMG_7117a

Join the Conversation

 1. Magnus says:

  Hur ska man göra för att få det fylliga ”locket” på kaffet som det brukar vara på ”turkiskt” kaffe?

  1. Rania says:

   Då ska inte kaffe koka så länge då får du som ett lödder på ytan

 2. Anonym says:

  Men ddet står inte i vilket moment man lägger kardemumman?

 3. Standard arabiskt kaffe är alltid “sade” dvs utan socker, har jag för mig. Det är även det som skiljer arabiskt kaffe från turkiskt, grekiskt ..osv. Socker tillsätter man antingen på slutet eller vid sidan av om så önskas. Sockret brukar man alltså inte koka ihop tillsammans med de andra ingredienserna i kaffekannan ..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close