Australiensk köttfärssås som är enkel att laga och mustig i smaken. Till skillnad från klassisk köttfärssås innehåller denna väldigt mycket grönsaker och har inte så mycket tomatsmak. Läcker att servera med allt från potatismos, ris till pasta. Ha i dom frysta grönsaker du tycker om och njut!
6 port
400 g färs (valfri sort, kött eller vego)
1 gul lök
2-3 st selleristjälkar
200 g champinjoner
400 g fryst grönsaksmix
4 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad timjan
2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
2-3 msk worcestershiresås
1 grönsaksbuljong
2-3 st lagerblad
Ca 6-8 dl kokhett vatten
Salt & svartpeppar
Smör & rapsolja till stekning
Serveringsförslag:
Potatismos, ris eller pasta
Örter till garnering
Gör såhär:
Hacka svamp, lök och selleri i tärningar. Hetta upp smör och rapsolja i en traktörpanna eller gryta. Stek lök, selleri och svamp tills grönsakerna får en fin stekyta. Vänd i färsen och stek tills den får färg. Tillsätt vitlök, paprikapulver och timjan, stek under omrörning. Ha i vetemjöl och stek lite till.
Tillsätt kokhett vatten, tomatpuré. Worcestershiresås, lagerblad och grönsaksbuljong. Låt såsen koka under lock på medelhög värme i ca 20 min, gärna längre, min sås kokar i 45 min. Tillsätt eventuellt mer vatten om såsen känns för tjock i konsistensen. Vänd slutligen i grönsaksmixen, salt, peppar och låt koka under lock i 10-15 min till. Servera med önskat tillbehör och njut!
