Bakad potatis med keso

Bakad potatis är en god vardagsrätt som brukar gå hem hos dom flesta, stora som små. Gott att fylla potatisarna med en smarrig röra. Min favoritröra i bakad potatis är kycklingröra med curry, recept på den hittar du HÄR! Denna gång fyllde jag mina potatisar med smör, keso och grönsaker. Det blev superfräscht och gott. Jag bakar mina potatis på några minuter i micron, smidigt och enkelt. 

2 portioner
2 st bakpotatis
Fyllning:
Ca 1 dl keso
2 msk smör
1 liten bit paprika
1 liten bit rödlök
0,5 avokado
2 msk majs
Salt & svartpeppar

Förslag på andra goda fyllningar till bakad potatis
Recept på tonfiskröra hittar du HÄR!
Recept på kycklingröra hittar du HÄR! 

Gör såhär:
Förbered grönsakerna till fyllningen, hacka i önskad storlek och ställ åt sidan.

Baka potatisarna på nolltid i micron: Nagga potatisen med en gaffel. Kör 1 potatis åt gången på högsta effekt i micron i 5 min. Öppna upp luckan och vänd på potatisen och kör i ytterligare 3-5 min. Ta ut (försiktigt, den är jätte varm). Gör ett kryss mitt i potatisen, öppna upp den.  Lägg i en klick smör, krydda med salt och peppar. Lägg i keso och toppa med grönsakerna. Servera med sallad. Smaklig spis!

Join the Conversation

  1. Elinna says:

    Jag använder inte stora bakpotatisar. Det funkar lika bra med vanliga normalstora och maten blir klar snabbare. Det finns recept på flera goda röror här på bloggen som passar bra till bakpotatis. Ikväll ska vi äta bakad potatis. Tack för inspirationen Zeina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close