De läckraste brownies som du snabbt slänger ihop. De blir härligt sega, kladdiga och SUPERGODA! Baka gärna dina brownies dagen innan servering, de blir desto godare om de får gotta sig i kylen några timmar. Detta recept är precis samma recept på mina brownies som finns HÄR! Jag har bara skippat nutellan i det nya receptet.
Ca 12 bitar Brownies
250 g smör
3,5 dl socker
4 ägg
2,5 dl mjöl
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Garnering (kan uteslutas):
1 dl valnötter, pekannötter eller hasselnötter (välj fritt efter smak)
Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Smörj och mjöla en mellanstor form, ca 25×30 cm. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en bunke och ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull. Blanda i sockret, vaniljsocker och låt svalna något, det räcker att den blir ljummen innan du knäcker i äggen. Knäck äggen i smöret, rör runt lite snabbt med en slev eller slickepott, inte vispa, det räcker att det blandas ordentligt. Sikta i mjöl, kakao och bakplver blandningen. Rör runt med en slev/slickepott tills allting blandas och det inte finns klumpar smeten. Häll smeten i formen, strö på lite nötter om du vill det, funkar även bra utan. Grädda mitt i ugnen i ca 17 min, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt svalna i rumstemperatur och låt sedan stelna i kylen i ca 2 timmar. Den blir ännu godare dagen efter så den funkar utmärkt att förbereda dagen innan servering. Servera med lättvispad grädde!
Så lätta och fantastiskt goda!!!!