Dessert/ Efterrätt/ Glass/ Grekland

Baklavaglass

När jag besökte Grekland förra sommaren åt jag glass i stora lass. Baklavaglassen blev en stor favorit, ja men tänk dig att få både baklava och glass i en och samma tugga! Kan det bli bättre? Både baklavan och glassen i detta receptet är busenkla att göra.

10-12 portioner glass
Baklava-recept hittar du HÄR! (halvera mängden)
Glassen:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (à 397 g)
1 tsk vaniljsocker
Garnering (valfritt):
Pistagenötter
TIPS! Om du vill kan du istället ha chokladbaklava i din glass, recept hittar du HÄR!

Recept på iransk saffransglass hittar du HÄR! och glass med hasselnötskräm och daim HÄR!

Gör såhär:
Gör baklavan enligt receptet HÄR! Du behöver inte all baklava som anges i receptet. Halvera mängden eller gör hela satsen om du vill, baklava klarar sig fint kakburk eller frys länge. När du har gjort baklavan låter du den kallna i rumstemperatur minst en timme.

Glassen: Vispa grädden fluffig. Grädden ska vara fluffig och lättvispad. Vänd sedan i kondenserad mjölk, vaniljsocker och vispa allting tills grädden är fluffig och fast.

Krossa eller dela ca 12 baklavabitar. Lägg hälften av glasssmeten i en form och strö baklava över. Lägg resterande smet över och avsluta med baklava. Täck med plast och låt stelna i frysen i minst 4 timmar. Garnera eventuellt med pistagenötter vid servering.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply